Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη υποδέχεται τον φιλόσοφο Μιχαήλ Επστάιν 17 & 18/4/2018 - NEWSEAE.GR

ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΣΤΑΙΝ 1718 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη υποδέχεται και να φιλοξενεί τον φιλόσοφο, θεωρητικό της λογοτεχνίας και δοκιμιογράφο Μιχαήλ Επστάιν την Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Απριλίου 2018!

Ο Μιχαήλ Επστάιν, σήμερα Καθηγητής Πολιτισμικής Θεωρίας και Ρωσικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Emory των Η.Π.Α., με μακρόχρονη πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο, είναι από τους πλέον φημισμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους θεωρητικούς του Πολιτισμού και της Λογοτεχνίας.

Την Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00 θα παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Ανθρωπιστικές εφευρέσεις και ηθική της μοναδικότητας» (εκδ. Ροές). Μέσα από έξι δοκίμια, ο συγγραφέας θέτει και επιχειρεί να απαντήσει σε φλέγοντα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον των Ανθρωπιστικών Επιστημών, ενώ ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το εύρος της σκέψης του Επστάιν, η οποία παρουσιάζεται εκτενώς στα ελληνικά για πρώτη φορά. Για το έργο του Επστάιν θα μιλήσει ο μεταφραστής Γιώργος Πινακούλας και ο Νικήτας Σινιόσογλου, Δρ. Φιλοσοφίας και ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος προλογίζει την έκδοση. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Δρ. Paolo Di Leo, από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίου της Σιγκαπούρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, ο Μιχαήλ Επστάιν θα δώσει διάλεξη και θα συνομιλήσει με μαθητές Λυκείου, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και νέους ερευνητές με θέμα «Το μέλλον των Ανθρωπιστικών Επιστημών», σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για μια νέα, πρακτική διάσταση των ανθρωπιστικών επιστημών, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη δημιουργική τους πλευρά παρά στην αμιγώς επιστημονική.
Για τη συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση είναι απαραίτητη η αποστολή e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα αναγράφεται η ιδιότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου (livestreaming) από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, www.laskaridisfoundation.org

Χώρος διεξαγωγής εκδηλώσεων:
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ιστορική Βιβλιοθήκη
2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς
Τηλ. επικοινωνίας: 216 9003700
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!