Συνέδριο ''Οι τέχνες στο ελληνικό σχολείο: παρόν και μέλλον'' 11-13/10/2018, Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο με τίτλο «Οι τέχνες στο ελληνικό σχολείο: παρόν και μέλλον» στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, στη Φιλοσοφική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της κρίσιμης θέσης των τεχνών στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής για το μελλοντικό σχολείο και η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

Το συνέδριο αναπτύσσεται σε πέντε αμφιθέατρα και εννέα αίθουσες με ομιλίες σε παράλληλες συνεδρίες και εργαστήρια, βιωματικού χαρακτήρα και παρουσίασης καλών πρακτικών.

Συμμετέχουν 400 σύνεδροι, μέλη της ακαδημαϊκής και σχολικής κοινότητας από όλη την Ελλάδα, που εξετάζουν μία πλειάδα ζητημάτων: τη δυναμική σύγχρονων πρακτικών στη διδακτική των τεχνών, τη συνέργεια των τεχνών μέσα στη σχολική πραγματικότητα, τη συνεργασία εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων μεταξύ τους ή με άλλους εκπαιδευτικούς, τη σχέση της τέχνης στο σχολείο με την τέχνη στην κοινότητα, το ρόλο της τέχνης στην ειδική αγωγή και στη διδακτική των επιστημών, της ιστορίας, της γλώσσας, της νεοελληνικής λογοτεχνίας, της αρχαίας ελληνικής γραμματείας κ.ά.

Το συνέδριο απευθύνεται στην εκπαιδευτική και καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Καθημερινά εκτείνεται χρονικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ.

Η παρακολούθηση των ομιλιών και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με εγγραφή στην ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου.

Στην εναρκτήρια συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018 στο κεντρικό αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής AULA, στις 9:15, θα απευθύνουν χαιρετισμό:

 Η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής, καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, ο Νικόλαος Τσαφταρίδης, σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Πρόεδρος του ΙΕΠ, καθηγητής Γεράσιμος Κουζέλης, ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, καθηγητής Πάνος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγητής Αχιλλέας Χαλδαιάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βασίλης Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ καθηγητής Ιάκωβος Ποταμιάνος, η πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (χορηγός του συνεδρίου), Καλή Κυπαρίσση-Παγουλάτου και η πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθηγήτρια Χρυσόθεμις Σταματοπούλου- Βασιλάκου που θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Στην ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον των τεχνών στο ελληνικό σχολείο, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:30 μετέχουν: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Ανδρέας Ιωαννίδης, Δηώ Καγγελάρη, Βασίλης Κοσμόπουλος, Κλεοπάτρα Μουρσελά Κάτια Σαβράμη, Τιτίκα Σάλλα, Ευανθία Στιβανάκη, Νικόλας Τσαφταρίδης, Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Σμαράγδα Χρυσοστόμου.

Στη λήξη του συνεδρίου θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης στο σχολείο» από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Για την πρόσβαση, το πρόγραμμα, τα εργαστήρια και την εγγραφή, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

http://texnes-ellinikosxoleio.uoa.gr

Για επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!