Μεγάλη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς στις 2/3/2018, στο Υπουργείο Παιδείας που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ ꟾ Πόπη Γ. Γεωργίου

Μεγάλη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς στις 2/3/2018, στο Υπουργείο Παιδείας που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ ꟾ Πόπη Γ. Γεωργίου

Περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 1.00 μ.μ., έξω από το Υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς σε όλη την Εκπαίδευση.

Ένταση σημειώθηκε στις 14μ.μ., όταν διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου με την προοπτική την είσοδό τους στο κτήριο. Τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν με έντονο παλμό να διαμαρτύρονται μπροστά από την κεντρική είσοδο, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν  από τον παρακείμενο δρόμο τρέχοντας τα ΜΑΤ κτυπώντας τους αδιακρίτως.

Τραυματίστηκε ένας εκπαιδευτικός στο κεφάλι. Τα ΜΑΤ κάλεσαν το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον τραυματία και αμέσως μετά έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσα στον κόσμο, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια επανήλθαν, όταν ξαφνικά αποχώρησαν τα ΜΑΤ, άνοιξε η Πύλη  και εισήλθαν οι διαδηλωτές στον Προαύλιο χώρο και στο κτήριο του Υπουργείου.
Στην αρχή συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του ισογείου, όπου έγιναν σειρά ομιλιών από φορείς.

Μια ομάδα διαδηλωτών ανέβηκε στον 3ο όροφο του Υπουργείου στην προσπάθεια να συναντηθούν με την ηγεσία, όπου τελικά έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη, Θέμη Κοστυφάκη (πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ), ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε την κατανόηση του στα προβλήματα των αναπληρωτών.

Ομάδα εκπροσώπων των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Γ. Αγγελόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των Αναπληρωτών.

Οι Ομοσπονδίες με τους Προέδρους  και τους Συλλόγους τους ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με τον Πρόεδρο της Δημήτρη Παπαευθυμίου, τον Γ. Γραμματέα της Γιάννη Κυργιόπουλο, το Συντονιστικό Φορέων Ειδικής Αγωγής, οι Σύλλογοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΣΕΑΠΙΝ Κέρκυρας με την Πρόεδρο του Μαρία Αγάθου, ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας με τον Πρόεδρο του Βασίλη Βούγια, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με την Πρόεδρο του Γεωργία Μπουλμέτη, η Γ. Γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου Α. Τζωρτζάτου, η Επίτιμη Πρόεδρος  του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Πόπη Γεωργίου, η ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. με τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Σταμάτη, τον Δημήτρη Αφουξενίδη, ο ΣΑΤΕΑ, συνάδελφοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και άλλοι, ήταν παρόντες και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Νομίζουμε ότι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή των αναπληρωτών σ΄αυτή την κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που βασικό αίτημα είχε τον άμεσο διορισμό τους.

Οι αγώνες κερδίζονται όταν υποστηρίζονται απ΄όλους!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ Υ.Π.2.03.2018 ν

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΖΩΗ 1

Βουγιας σταματης ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠαναγιώτης Σταμάτης, Δημήτρης Παπαευθυμίου, Πόπη Γ. Γεωργίου, Βασίλης Βούγιας

ΑΓΑΘΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΟΝΟΥ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Γιάννης Κυργιόπουλος

ΜΑΤ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2.3.2018 ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ 1

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2.3.2018 ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ 2

ΥΠΠΕΘ 2.03.2018


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!