Εγκύκλιος 07/12/2018 «Δημιουργία ομάδων 10/θέσιων & άνω Δημοτικών Σχολείων» για την τοποθέτηση ΠΕ23 Ψυχολόγων | NEWSEΑE.GR

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα πρόσληψης Ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23, σε ομάδες Δημοτικών Σχολείων αποτελούμενες από πέντε σχολικές μονάδες η καθεμία.

Το Υπουργείο Παιδείας,  με την Εγκύκλιό του 07/12/2018 «Δημιουργία ομάδων 10/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων» για την τοποθέτηση ΠΕ23 Ψυχολόγων ζητά από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν έως τις 14 Δεκεμβρίου τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση των ομάδων πέντε σχολείων με κριτήρια, μεταξύ άλλων, την απόσταση μεταξύ των σχολικών μονάδων της κάθε ομάδας και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις εντός τριών ημερών.

Μετά τη συγκέντρωση των προτάσεων, το Υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε σχολικές μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης (λειτουργικά 10/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία).

Η Εγκύκλιος αναφέρει:

Εν όψει έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για την τοποθέτηση ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23 σε σχολικές μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης (λειτουργικά 10/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία), παρακαλούμε για την υποβολή προτάσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δημιουργία ομάδων σχολικών μονάδων ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε ομάδα συγκροτείται από πέντε
σχολικές μονάδες και αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα ακόλουθα:

α) η απόσταση μεταξύ των σχολείων της ομάδας σε συνάρτηση με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) η εξαίρεση σχολικών μονάδων που έχουν ενταχθεί σε λειτουργούσες ΕΔΕΑΥ,
γ) οι σχολικές μονάδες κατά το σχολικό έτος 2018-19 να λειτουργούν ως 10/θέσιες και άνω.

Διαδικασία υποβολής προτάσεων

1. Ο/Η Διευθυντής/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποστέλλει ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. πίνακα με τις προτεινόμενες ομάδες των πέντε σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

2. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε. & Δ.Ε. διαβιβάζουν ηλεκτρονικά εντός τριών (3) ημερών τα στοιχεία που θα λάβουν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συγκεντρωτικό πίνακα στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. - Τμήμα Β΄ του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

3. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., μετά τη συγκέντρωση όλων των προτάσεων, προβαίνει στην έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, όπου αναφέρονται οι ομάδες των Σχολικών Μονάδων ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την πρόσληψη και τοποθέτηση ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

PDF 150.150

 

 

 Δείτε εδώ την Εγκύκλιο

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!