Παρουσίαση βιβλίου της Καρακωνσταντάκη Μ. ''Ιστορία Γ΄Δημοτικού (για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες)'' 19/10/2018 Αθήνα - NEWSEAE.GR

 VIVLIO ISTORIA G DIMOTIKOY 19.10.2018 NEWSEAE.GR

Οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών) και του Ελληνικού συλλόγου για το σύνδρομο Asperger, σας προσκαλούν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, 106 78 Αθήνα), στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρηλιάνας Καρακωνσταντάκη ''Ιστορία Γ΄Δημοτικού (για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες)''.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Ηλιοπούλου, ψυχολόγος, αντιδήμαρχος για το παιδί του Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος Ελ.σ.σ.Α. (Ελληνικός σύλλογος για το σύνδρομο Asperger )

Χαρά Λυμπεροπούλου, σχολική ψυχολόγος, μεταφράστρια

Αθανάσιος Καμούτσης, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ε.Ε.Π.Α. (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων)

Πέτρος Πουλάκης, ψυχολόγος, καθηγητής ειδικής αγωγής

Περιγραφή βιβλίου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί σχολικό βοήθημα ειδικής αγωγής για το μάθημα της Ιστορίας της Γ΄ Δημοτικού.

Στηρίζεται στην αρχή πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο.

Έχει στόχο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για κάθε παιδί που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της γνώσης αλλά και για κάθε δάσκαλο, γονέα ή μέντορα που θέλει να το συνοδεύσει στο ταξίδι αυτό.

Το απλό και περιεκτικό κείμενο, η λιτή εικονογράφηση, οι διαδραστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η διαφοροποίηση του περιεχομένου και τα παιχνίδια ρόλων κάνουν την Ιστορία της Γ΄ Δημοτικού προσιτή σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και σε κάθε παιδί.

Η συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω του βιβλίου τα βοηθά όχι μόνο στο να κατανοήσουν την ύλη του μαθήματoς, αλλά  και να αναπτύξουν και να διαχειρίζονται τις συμπεριφορές και τα   συναισθήματά τους, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας την αυτοεκτίμησή τους.

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι απαραίτητες στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των παιδιών κυρίως γιατί μέσω αυτών αναπτύσσεται η επικοινωνία και η ικανότητα του σχετίζεσθαι.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!