Συζήτηση Ψυχαναλυτών της Ε.Ψ.Ε. & Στέλιου Ράμφου Η αξία και η σημασία του έργου του Φρόυντ σήμερα 25/5/2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΦΡΟΥΝΤ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΩΝ 25.05.2018
 Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν σε συζήτηση για την Αξία & Σημασία του Έργου του Sigmund Freud σήμερα! την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ώρα 20:00, στις Εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα).

Συνομιλούν οι ψυχαναλυτές της Ε.Ψ.Ε., Μαρίλια Αβέρωφ-Αϊζενστάιν, Ιωάννης Βαρτζόπουλος κι ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud, γνωστός και ως Ζίγκμουντ Φρόυντ, γεννημένος ως Σίγκισμουντ Σλόμο Φρόυντ, 6 Μαΐου 1856 – 23 Σεπτεμβρίου 1939). Ήταν Αυστριακός ιατρός, φυσιολόγος, ψυχίατρος και θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ου αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, την απώθηση και την παιδική σεξουαλικότητα. Οι επιστημονικές θεωρίες του Φρόυντ και οι τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε θεωρήθηκαν ιδιαίτερα καινοτόμες και αποτέλεσαν αντικείμενα έντονης αμφισβήτησης όταν παρουσιάστηκαν στην Βιέννη του 19ου αιώνα. Ωστόσο και σήμερα συνεχίζουν να εγείρουν έντονο προβληματισμό και αντιπαραθέσεις. Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά ταυτόχρονα απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης. about Freud.

Η Μαρίλια Αβέρωφ-Αϊζενστάιν είναι διδάσκουσα αναλύτρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας των Παρισίων. Είναι επίσης Εκπρόσωπος της Ευρώπης στο Δ. Σ. της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (IPA), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ψυχαναλυτικής Κλινικής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας των Παρισίων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας των Παρισίων και του Ψυχοσωµατικού Ινστιτούτου των Παρισίων. Ήταν συν-ιδρύτρια της Revue Française de Psychosomatique και µέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Revue Française de Psychanalyse. Υπήρξε επικεφαλής της Επιτροπής για τις Νέες Ψυχαναλυτικές Εταιρείες της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Το 1992 της απονεµήθηκε το βραβείο Maurice Bouvet. Το εκτενές συγγραφικό της έργο περιλαµβάνει βιβλία και 130 άρθρα που έχουν δηµοσιευτεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

Ο Ιωάννης Βαρτζόπουλος είναι ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, Διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Έχει διατελέσει Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Σωτηρία και Λέκτωρ Ψυχιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκδίδει το ψυχαναλυτικό περιοδικό Οιδίπους και επί τρία χρόνια ήταν εκδότης του Greek Annual του International Journal of Psychoanalysis. Έχει διδάξει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά όπως το International Journal of Psychoanalysis και το Psychoanalytic Quarterly. Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων με ψυχιατρική και ψυχαναλυτική θεματολογία.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!