Εκδήλωση: ''Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει'' 4/11/2018 ΚΠΙΣΝ | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει

 

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Agitos της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (11: 00-16: 30) στο Κέντρο Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – στο Φάρο- εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός ενώνει – Para Sports Unite» .

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων και δράσεων που αναδεικνύουν τη συμβολή του Παραολυμπιακού κινήματος στην προώθηση της ένταξης ατόμων με αναπηρία και ανθρώπων με αυξημένα ποσοστά κοινωνικής αποκλεισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης ''Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός μας φέρνει όλοι πιο κοντά και είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την ένταξη των παιδιών με αναπηρία ανεξάρτητα από το κοινωνικό περιβάλλον τους την εθνικότητά τους ή την προέλευσή τους. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε όλα τα παιδιά με αναπηρία να βγουν από τις κατοικίες τους και να συμμετάσχουν ενεργά στον αθλητισμό''.

Στο χώρο του Φάρου θα γίνονται εκδηλώσεις Παραολυμπιακών αθλημάτων όπως Μπότσια, Ξιφασκία με αμάξιδα, Γκολμπολ, Μπάρμπεκιου με καροτσάκι, Τέννις με καροτσάκι και επιπλέον θα υπάρχουν παρουσιάσεις για τα παραπάνω αθλήματα καθώς και για Ποδηλασία, Παρακολούθηση, Στίβο και Κολύμωση.

Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών, με την βοήθεια των Παραολυμπιονικών αλλά και πολλών ακόμη αθλητών και αθλητριών, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά από αυτά τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Andrew Parsons.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!