Το Ειδικό Δημ. Σχ. Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό συμμετέχει στη Νύχτα Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 6/10/2018 - NEWSEAE.GR

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ΤΑΙΝΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ 1

Ένα πλήθος πολιτιστικών δρώμενων, μεταξύ των οποίων και η προβολή της μικρού μήκους ταινίας ''Λάμπρος το φως μέσα στη σιωπή'' με την οποία συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό, θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2018, από τα μεσάνυχτα έως τις 2 το πρωί, στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού ACN, της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με το Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς.

Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και ειδικοτήτων, οι οποίοι ζουν καθημερινά το θέατρο, δημιουργοί που  γνωρίζουν και δρουν στην πόλη του Πειραιά, φωτίζουν τη  Νύχτα Πολιτισμού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Από τον πρόπυλο έως το θόλο και από την κεντρική σκηνή του θεάτρου έως την αίθουσα δοκιμών, το Θέατρο μεταμορφώνεται σε ένα  Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς.

Ιστορίες, αφηγήσεις και συμπεριφορές, λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, ήχοι  και τραγούδια σε μια ολονυχτία που αναζητά το ''μόλις'' της ζωής ….

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με Αυτισμό παρουσιάζει την μικρού μήκους ταινία ''Λάμπρος το φως μέσα στη σιωπή''.  Πρόκειται για  μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο Λάμπρος που είναι ένα ντοκυμαντέρ , με άξονα ένα 11χρονο αγόρι του αυτιστικού φάσματος  το  οποίο βλέπουμε στην καθημερινότητα του. Πρόκειται για μια δράση  που αποσκοπεί  την  ανάδειξη  της  ιδιαιτερότητας  του «άλλου». Θα ακολουθήσει συζήτηση με την μητέρα του παιδιού, ειδικούς και το κοινό.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά παρουσιάζει το Piraeus Guitar Ensemble (κουαρτέτο) με έργα των Isaac Albeniz, Astor Piazzolla, Μάνου Χατζιδάκι, GiorgioTortora.
 
 Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro  Coro παρουσιάζει μουσικά ινσταντανέ «Απ΄ το Φαληράκι φτάνω Πειραιά» στις Νύχτες Πολιτισμού.
Εικόνες ,χαρακτήρες και συμπεριφορές αποτυπωμένες στις μελωδίες και τους στίχους τραγουδιών διατρέχουν το χωροχρόνο μιας Πειραϊκής ταυτότητας.

• Η ΣΧΕΔΙΑ με δύο πωλητές  και οδηγούς των κοινωνικών περιηγήσεων «Αόρατες διαδρομές» συμμετέχει με αφηγήσεις  βιωμάτων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά  υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Μαγιάτη θα υποδέχεται το κοινό στη Νύχτα Πολιτισμού.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά με αφηγήσεις  των μαθητών τους

Τέλος οι εργαζόμενοι στο ΔΘΠ  σε ρόλους  καθημερινής ζωής έξω από τα επαγγελματικά τους καθήκοντα.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!