2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας 8-10/11/2019 Πάτρα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Σελλε ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) διοργανώνει στις 8-10 Νοεμβρίου 2019 το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας στην Πάτρα.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (Πανεπιστημιούπολη 26504 Ρίο Αχαΐα).

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. ΣΕΛΛΕ

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, σας καλωσορίζουμε στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας που διοργανώνεται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πάτρα, στις 8-9 -10 Νοεμβρίου 2019.

Η δυναμική συμμετοχή επιστημόνων προερχόμενων από ποικίλα γνωστικά πεδία του χώρου μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προσδίδει κύρος στην πλέον σημαντική εκδήλωση της επιστήμης της Λογοθεραπείας στην Ελλάδα.

Καλύπτοντας όλα τα επιστημονικά πεδία της Λογοθεραπείας, επιδιώκουμε το Συνέδριο να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα που προκύπτουν από τη συνεργασία με κοινό στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση των διαταραχών που σχετίζονται με το λόγο, την ομιλία, την φωνή, την επικοινωνία και την κατάποση.

Η συνεχής επιμόρφωση πάνω στην Επιστήμη μας, η έρευνα και η εμπειρία αποτελούν τα δομικά στοιχεία που προωθούν την Λογοθεραπεία και της προσφέρουν  τη θέση που της αναλογεί ανάμεσα στις επιστήμες που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Εκτός από την επιστημονική διάσταση, το συνέδριό μας, είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούμε, να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και έτσι να αποτελέσει για όλους μια αξέχαστη εμπειρία γνώσεων και αλληλεπίδρασης.

Μετά τιμής,
Φιλιώ Βλάχου
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΛΕ

 

Μήνυμα προέδρου συνεδρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι από τον χώρο της Λογοθεραπείας και των συγγενών με αυτή επιστημών,

Aγαπητοί φοιτητές,

Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας και στην πόλη της Πάτρας.

Μετά από την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο Συνέδριο, το 2017, στα Ιωάννινα, είμαι βέβαιη ότι η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και πάλι κομβικό σημείο συνάντησης και μια μεγάλη και χαρούμενη γιορτή της Λογοθεραπείας.

Μαζί με την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με πολύ μεράκι και αγάπη για την επιστήμη που υπηρετούμε , προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα Συνέδριο αντάξιο της θέσης που έχει κατακτήσει η Λογοθεραπεία διεθνώς ανάμεσα στις επιστήμες υγείας που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε μαζί, για τρεις ημέρες τον Νοέμβρη (8-10), Λογοθεραπευτές και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων των ανθρωπιστικών-ιατρικών επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να διαμορφώσουμε ένα μοναδικό πλαίσιο διεπιστημονικότητας, όπου θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και θα χτίσουμε νέες γέφυρες συνεργασίας. Eυελπιστούμε να δημιουργήσουμε επίσης ένα περιβάλλον το οποίο θα προάγει τη σοβαρή και βαθιά αλληλοεπίδραση των διαφορετικών επιστημών που συνεργάζονται στη διαδικασία κατανόησης και παρέμβασης στην επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Μπορούμε να περηφανευτούμε ότι το Συνέδριο στελεχώνεται από μια σειρά διαπρεπών, Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών, που θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελλειμμάτων της επικοινωνίας, της φωνής και της κατάποσης, που απασχολεί τον σημερινό Λογοθεραπευτή, κλινικό ή ερευνητή.

Οι στρογγυλές τράπεζες με ευρεία θεματολογία, οι εισηγήσεις, οι παρουσιάσεις (προφορικές και αναρτημένες) καθώς και τα εκπαιδευτικά και κλινικά σεμινάρια αναμένεται ότι θα προωθήσουν την επιστήμη της Λογοθεραπείας και θα είναι σημαντικά για την απάντηση σε πολλά από τα επιστημονικά? ερωτήματα.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, τον Νοέμβρη, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε μία εποχή όπου οι εξελίξεις στην επιστήμη της Λογοθεραπείας προτάσσουν την ανάγκη για εν τω βάθει συζητήσεις, για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και για ανταλλαγή γνώσεων, το συνέδριο υποσχέται να συμβάλει με όλους αυτούς τους τρόπους.

Αρχόντω Τερζή
Καθηγήτρια Γλωσσολογίας,
Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας
Πανεπιστήμιο Πατρών,
Πρόεδρος του Συνεδρίου

Προσκεκλημένοι ομιλητές

Οργανωτική Επιτροπή

Δήλωση Συμμετοχής στο Συνέδριο

Υποβολή εργασιών

Ιστοσελίδα Συνεδρίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!