Διεθνές συμπόσιο ''Το Eυάλωτο παιδί'' της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών 23-24/11/2018 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟ ΕΥΑΛΩΤΟ ΠΑΙΔΙ 16 11.2018 ΑΘΗΝΑ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει διεθνές συμπόσιο με θέμα: ''Το Eυάλωτο παιδί'', στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2018, που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα.

Στόχος του Συμποσίου είναι να διερευνηθούν οι κύριοι πολιτικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που βλάπτουν τα παιδιά και κυρίως να ακούσουμε τι έχουν να μας πούνε τα ίδια τα παιδιά.

Ανακοίνωση της Προεδρου

Από την ίδρυσή της πριν από 45 χρόνια η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, οργανώνοντας σειρά από διεθνή συνέδρια καθώς και σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και για το ευρύ κοινό. Οι εκπαιδευτικές αυτές συναντήσεις ανέπτυξαν τις γνώσεις μας, αλλά επισήμαναν και πολλούς τομείς, όπου υπάρχει ακόμα ασάφεια, άγνοια και ανεπαρκής αντιμετώπιση.

Έτσι αντιμέτωποι μ’ έναν όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να στραφούμε πάλι προς όλα τα παιδιά του κόσμου και να οργανώσουμε ένα Συμπόσιο, με θέμα: «Το Ευάλωτο Παιδί».

Ευχαριστούμε τους εξέχοντες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και δέχθηκαν να μοιραστούν μαζί μας, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα ενός ευάλωτου παιδιού, συχνά ανατρέχουμε σε πρόσωπα από κλασικά μυθιστορήματα. Πολλοί μεγάλοι λογοτέχνες, όπως ο Ντίκενς και ο Βίκτωρ Ουγγό ασχολήθηκαν με την παιδική ηλικία και δημιούργησαν αλησμόνητους χαρακτήρες, πολύ πριν καταπιαστούν με το θέμα του παιδικού τραύματος οι μεγάλοι ψυχίατροι. Τώρα όμως δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε πια σε μυθιστορήματα, γιατί στο Συμπόσιο αυτό θα μιλήσουμε για το παιδί που βρίσκεται πολύ κοντά μας: το άρρωστο ή ανάπηρο παιδί, το παιδί που πενθεί ένα αγαπημένο πρόσωπο, το παιδί χωρίς γονείς ή φίλους, το παιδί που έχει υποστεί bullying, κακοποίηση, αμέλεια, εκμετάλλευση ή εγκατάλειψη. Στις μέρες όμως που ζούμε πρέπει να κοιτάξουμε πιο πέρα στο παιδί χωρίς πατρίδα, το παιδί του πολέμου, το χαμένο, φοβισμένο παιδί, το παιδί που έχει δει και ζήσει απάνθρωπες, τραγικές καταστάσεις.

Το κοινό στοιχείο που συνδέει όλα αυτά τα ευάλωτα παιδιά είναι ο φόβος. Πέρα απ’ αυτό κάθε παιδί έχει τη δική του ιστορία.

Το Συμπόσιο θα φέρει μαζί ανθρώπους που έχουν δουλέψει με ευάλωτα παιδιά και έχουν διδαχθεί πολλά από τα παιδιά αυτά. Ο σκοπός δεν είναι να αποδώσουμε ευθύνες και φταιξίματα. Γιατί φταίμε όλοι.

Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε εις βάθος τι συμβαίνει στον κόσμο ολόγυρά μας, ώστε να είμαστε σε θέση να ορθώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τα αθώα παιδιά, που δεν φταίνε τίποτε για τις τρέλες των μεγάλων.

Στο Συμπόσιο αυτό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιοι είναι οι κύριοι πολιτικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που βλάπτουν τα παιδιά και κυρίως να ακούσουμε τι έχουν να μας πούνε τα ίδια τα παιδιά.

Σας θέλουμε όλους μαζί μας!

Δάφνη Οικονόμου

Πρόεδρος

 

Πρόγραμμα

Αίτηση Συμμετοχής

Υποβολή αίτηση συμμετοχής

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ομιλίες στο Διεθνές Συμπόσιο θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στις δύο γλώσσες.

Πληροφορίες:

Για γενικές πληροφορίες: τηλ. 210-9622290 Ελένη Ροδίτη (εσωτ. 303), Μαρία Δημητροπούλου (εσωτ. 301), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Για αιτήσεις συμμετοχής/πληρωμή συμμετοχής: τηλ. 210-9622290 Κωνσταντίνα Συνοδινού (εσωτ. 312), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

             ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 20,00 € και 10,00 € (φοιτητές, σπουδαστές)

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ALPHA BANK: 119-00-2002-008633      ΙΒΑΝ: GR 390 140 1190 1190 0200 2008 633

EUROBANK: 0026.0019.54.0200627340  ΙΒΑΝ:  GR 450 2600 1900 0054 0200 627340

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Ονοματεπώνυμο – Συμπόσιο (να συμπληρωθούν υποχρεωτικά)

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα για την κατάθεση σας την Μαρίνα Σεφερλή στο τηλέφωνο 210-9622290 (εσωτ. 314) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Διεύθυνση: Μαρίνου Γερουλάνου 117, 16452, Αργυρούπολη (πλησίον μετρό στάση Αργυρούπολη)

Ώρες: 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. (Μαρίνα Σεφερλή)

ONLINEΠΛΗΡΩΜΗ (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)

Συνδεθείτε στο https://www.eps-ath.gr/el/component/flexpayments/ και προσθέστε δίπλα στο όνομα σας τη λέξη ΣΥΜΠΟΣΙΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι αιτούντες θα λάβουν e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Μετά το e-mail επιβεβαίωσης συμμετοχής τους, θα πρέπει να προβούν στην καταβολή του κόστους συμμετοχής το αργότερο σε τρεις (3) ημερολογιακές ημέρες, ώστε να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή τους.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!