4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής 30/11-02/12/2018 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΟΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ 2018

 

Η Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΨΔΕ), διοργανώνει στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, 115 21 Αθήνα.

Πρόσκληση Προέδρου του Συνεδρίου

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΨΔΕ) στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Αθήνα, με την επιστημονική συνεργασία των Κλάδων Ψυχιατροδικαστικής και Βίαιων Συμπεριφορών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Η Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΨΔΕ) είναι η επιστημονική εταιρεία που προάγει το διάλογο, επιμορφώνει, διευκολύνει την επικοινωνία, διαμορφώνει προτάσεις και συμμετέχει στην έρευνα. Είναι τόπος συνάντησης πολλαπλών επιστημονικών πεδίων: της Ιατρικής, της Νευρολογίας, της Ψυχιατρικής, της Παιδοψυχιατρικής, της Νοσηλευτικής, της Νομικής, της Εγκληματολογίας, της Ψυχολογίας, της Ιατροδικαστικής, της Φιλοσοφίας και γενικότερα των επιστημών που ασχολούνται με την συμπεριφορά του ανθρώπου και των κοινωνικών ομάδων.

Η κατανόηση της βίαιης, επιθετικής ή παραβατικής συμπεριφοράς και η πρόληψη της επικινδυνότητας με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, όπως και η υγεία των κρατουμένων, η σύνδεση ψυχικής νόσου και εγκλημάτων είναι ζητήματα που μας απασχολούν όλους.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, ask the experts, και workshops από νομικούς, ιατροδικαστές, ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εγκληματολόγους και νοσηλευτές σε ένα διαδραστικό περιβάλλον.

Η Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΨΔΕ) πιστή στο καθιερωμένο επιστημονικό ραντεβού της οργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό της Συνέδριο, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, γνώσεις και προβληματισμούς. Η ενεργή σας συμμετοχή θα ενισχύσει το δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και ενδιαφερόμενους επιστήμονες.
 
Ο Πρόεδρος του συνεδρίου
Αθανάσιος Δουζένης
Καθηγητής Ψυχιατρικής-Ψυχιατροδικαστικής
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΔΣ ΕΨΔΕ

Θέματα Συνεδρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ 6 θέματα Συνεδρίου

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σημειώσεις για τα Workshops / Κλινικά Φροντιστήρια:

• Η εγγραφή στο Συνέδριο αφορά στην παρακολούθηση όλων των συνεδριών, εκτός των Workshops. Tο κόστος ανά Workshop ανέρχεται στο ποσό των 10€ με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή στο συνέδριο.
• Η εγγραφή στα Workshops θα πρέπει να γίνει on line ενώ θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει στον αριθμό λογαριασμού της ΕΨΔΕ εκτός αν αφορά σε εταιρείες.
• Η συμμετοχή στα Κλινικά Φροντιστήρια (εκτός του 5ου), είναι περιορισμένη αλλά, χωρίς επιπλέον κόστος. Η εγγραφή θα πρέπει να γίνει on line και θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!