ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 4 μηνο Πρόγραμμα από το E-Learning του ΕΚΠΑ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
4 μηνο Πρόγραμμα από το E-Learning του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το εκπαιδευτικό αντικείμενο «Ειδική Αγωγή» αποσκοπεί στην εξέταση των θεμάτων της ειδικής αγωγής του παιδιού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για τα θέματα της Δυσλεξίας, των Μαθησιακών Δυσκολιών, των Διάχυτων Εκπαιδευτικών Αναγκών, του Συνδρόμου Άσπεργκερ, του Αυτισμού, των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής και του συνδρόμου Down. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφονται όλες οι παραπάνω εκπαιδευτικές ανάγκες παρουσιάζονται οι παιδαγωγικές μέθοδοι που μπορούν να ακολουθηθούν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι προκειμένου η υποστήριξη τους να είναι πιο αποτελεσματική. Επίσης, δίνεται απάντηση στο ερώτημα τι είναι «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και εξετάζεται εάν και πώς λειτουργεί η συνεκπαίδευση στην Ελλάδα.

Το παρόν πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που εμπλέκονται στην φροντίδα των παιδιών και των εφήβων, σε φοιτητές και πτυχιούχους σχολών Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Λογοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και σε μη ειδικούς ή γονείς μαθητών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σφαιρική ενημέρωση για τα ανωτέρω θέματα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαθησιακών Δυσκολιών, Τομέας Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πολυχρόνη Φωτεινή, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 21/5/2018 – Έναρξη Μαθημάτων: 29/5/2018

ΑΙΤΗΣΗ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!