Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρου Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει τη 2η Σειρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα:
«Δουλεύοντας με τη ΔΕΠ-Υ στα Διαφορετικά Στάδια της Ζωής: Από την Τεκμηρίωση στη Θεραπευτική Πρακτική με το Παιδί, την Οικογένεια, το Σχολείο, τον ενήλικα»
Το σεμινάριο εστιάζει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη και κλινικά εφαρμοσμένη θεραπευτική παρέμβαση και στη σφαιρική, πολυεπίπεδη διαχείριση των δυσκολιών που σχετίζονται με τη ΔΕΠ-Υ σε διαφορετικές ηλικίες, περιβάλλοντα και φάσεις ζωής, με έμφαση στις θεραπευτικές παρεμβάσεις κατά την παιδική και εφηβική ηλικία ,δεδομένης της σημασίας που αυτές έχουν για την ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη του ατόμου και της οικογένειας του. Επιπλέον , βασίζεται στο μοντέλο συζευγμένης θεραπευτικής παρέμβασης στα διαφορετικά πλαίσια ( άτομο, οικογένεια, σχολείο) και ενεργού διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης και της οικογένειας.
Στόχοι του Σεμιναρίου:
α) Εισαγωγή των συμμετεχόντων στις τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για τη ΔΕΠ-Υ, ανάλογα με τα πυρηνικά συμπτώματα και τις συνοδές δυσκολίες
β) Εισαγωγή των συμμετεχόντων στο μοντέλο συζευγμένης θεραπευτικής παρέμβασης στα διαφορετικά πλαίσια( οικογένεια, σπίτι, σχολείο ).
Έτσι ώστε οι συμμετέχοντες:
α) Να βελτιώσουν/αναπτύξουν την κλινική/επαγγελματική τους πρακτική με άτομα με ΔΕΠ-Υ και τις οικογένειες τους
β) Να αναπτύξουν αποδοτική συνεργασία, με κοινούς και συμπληρωματικούς θεραπευτικούς στόχους, με τους λοιπούς εμπλεκόμενους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας και της σφαιρικής διαχείρισης των αναγκών του ατόμου με ΔΕΠΥ και της οικογένειας του
γ) Να αναπτύξουν αποδοτική συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους επαγγελματίες , στα πλαίσια της διατομεακής αντιμετώπισης των δυσκολιών που σχετίζονται με τη ΔΕΠ-Υ .
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς.
Τόπος: Κέντρο δια βίου μάθησης TASEIS, Αθήνα, Αιόλου 72, 7ος όροφος.
Διάρκεια: 54 ώρες δια ζώσης παρακολούθηση & 10 ώρες παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας
Ημερομηνίες: Σάββατο και Κυριακή: 18-19/1/2020
8-9/2/2020
14-15/3/2020
11-12/4/2020
16-17/5/2020
Δομή: 34 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, 20 ώρες εργαστηρίων, βιωματικής άσκησης και 10 ώρες ασύγχρονης παρακολούθησης μέσω πλατφόρμας.
Εισηγητές - Συντονιστές: Κ.Μπόλιας, Α. Γερολυμάτου, Έ. Μπάρλου, Γ. Δερμάτης, Α. Μαυροειδή, Μ. Τσαλαμανιός
Αριθμός συμμετεχόντων: Περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Εγγραφές: Έως 13/1/2020.
Κόστος Συμμετοχής: 350,00
Ειδική τιμή: 280,00 Για εγγραφές έως 15/12/2019, ομαδικές εγγραφές, ανέργους, φοιτητές. Δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσεις.
Δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση για συμμετέχοντες εκτός Αθηνών.
Για διευκρινίσεις και εγγραφές: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.