Δωρεάν εργαστήριο βιβλιοδεσίας & τυπογραφίας για όλους ''H Πρέσσα'' από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος Αθήνα | NEWSEAE.GR

 ΠΡΕΣΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΊΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ένα ιδιαίτερο, δημιουργικό εργαστήριο τυπογραφίας και βιβλιοδεσίας με τίτλο «Η Πρέσσα».

Η εκπαιδευτική αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί σε  3 εργαστήρια ανά σχολείο, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2018, από ώρα 16:00 έως 19:00. 

Το κάθε εργαστήριο θα διεξάγεται  από τους συντηρητές Αρχειακού και Βιβλιακού Υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, θα έχει διάρκεια 1 ώρα και θα δέχεται έως 20 συμμετέχοντες.

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί ένα χειροκίνητο τυπογραφικό πιεστήριο, εμπνευσμένο από τη μηχανή που άλλαξε τον κόσμο, την τυπογραφική μηχανή του Γουτεμβέργιου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη της τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας, δένοντας το δικό τους σημειωματάριο με την ιαπωνική τεχνική. Ακόμη, το κοινό θα ενημερωθεί σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες το νέο Τμήμα Δανειστικής Συλλογής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση «Η Πρέσα» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του Δήμος Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Stavros Niarchos Foundation και με υποστηρικτή δράσεων το John S. Latsis Public Benefit Foundation.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Athens Culture Net - Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων με τα Ανοιχτά Σχολεία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με στόχο να φέρει την τυπογραφία και τη βιβλιοδεσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες.

Εγγραφές & πληροφορίες: https://athensopenschools.gr/proposals/view/838

Είσοδος ελεύθερη


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!