Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 | Newseae.gr

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 Α

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη "ΠΕΑΝΔ", διοργανώνει για  2η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το  Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη ΕΛ.Ο.ΔΙ, Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1, με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1).

Το πρόγραμμα απευθύνεται και είναι σχεδιασμένο για νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που είναι διορισμένοι για το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα νοσηλευτικό προσωπικό που επιθυμεί να επιμορφωθεί στο ΣΔΤ1. Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και γονείς παιδιών με Διαβήτη.

Είναι συνολικής διάρκειας 56 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 35 ώρες θεωρίας και 21 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης-κλινικά φροντιστήρια και θα λάβει χώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Οι εισηγητές του είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 από τα παιδιατρικά Νοσοκομεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης ενώ παράλληλα συμμετέχουν εκπαιδευτές φαρμακευτικών εταιρειών και σύμβουλοι ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπευτές-ψυχολόγοι-κοινωνικοί λειτουργοί). Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου,Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.

Οι  στόχοι του προτεινόμενου προγράμματος είναι:

    Η επιστημονική και κλινική εκπαίδευση των νοσηλευτών στη φροντίδα παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
    Οι νοσηλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν, υπηρεσίες ενημέρωσης και διαχείρισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, βασισμένες σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
    Η μείωση των άμεσων και απώτερων επιπλοκών, η επίτευξη μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος μέσω της συμμόρφωσης στη θεραπευτική αγωγή, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και την ομαλή προσαρμογή του στην καθημερινότητα.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου 2018 και παρέχεται η δυνατότητα  παρακολούθησής του εξ' αποστάσεως.

Συγκεκριμένα το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Νίκης 4, 10563, Σύνταγμα, Αθήνα) με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης  για όσους διαμένουν εντός ή εκτός Αττικής ή έχουν δυσκολία παρακολούθησης με φυσική παρουσία. Η σύνδεση για την τηλεδιάσκεψη είναι απλή και χρειάζεται να διαθέτετε σύνδεση στο internet και υπολογιστή. Κάθε φορά, σας διαβιβάζουμε το σχετικό Link, με το οποίο συνδέεστε αυτόματα και παρακολουθείτε Live την ομιλία αποστέλλοντας και ερωτήματα μέσω του Live-chat. Επίσης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη οποιαδήποτε στιγμή εντός του επόμενου 48ώρου, σε περίπτωση αδυναμίας παρακολούθησης την ημέρα της ομιλίας. Η πρακτική εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Αθήνα (12-13 & 19-20 Ιανουαρίου 2019) στο ξενοδοχείο Novus City Hotel (Καρόλου 23, Πλατεία Καραΐσκάκη, Αθήνα) και σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη (12-13 & 26-27 Ιανουαρίου 2019) σε αντίστοιχα κεντρικά σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα, με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχορηγείται οικονομικά από το Σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ" και έχει συμβολική συμμετοχή 30€/άτομο.
Για όσους επιθυμούν να λάβουν  CD με τις παρουσιάσεις του προγράμματος, ενδεικτική βιβλιογραφία σύμφωνα με το περιεχόμενο μάθησης του Αναλυτικού Προγράμματος, ενημερωτικά έντυπα και πλήρες πακέτο με όλα τα αναλώσιμα υλικά Διαβήτη για την πρακτική εκπαίδευση, υπάρχει extra κόστος είκοσι ευρώ (20,00€) ανά συμμετέχοντα,  το οποίο καταβάλλεται μέχρι τη λήξη του θεωρητικού μέρους-16/12/18.

Επίσης το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και περσινοί συμμετέχοντες με τις ανωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν με τη λήξη του προγράμματος πιστοποιητικό παρακολούθησης με την προϋπόθεση οτι συμμετείχαν με φυσική παρουσία στα κλινικά φροντιστήρια της πόλης που επέλεξαν. Επίσης σε όσους επιθυμούν παρέχεται έκπτωση για διαμονή στο 4 αστέρων ξενοδοχείο Novus City Hotel-Αθήνα (10m από το μετρό στάση Μεταξουργείο) σε δίκλινο δωμάτιο (κόστος 36€/άτομο/διανυκτέρευση) ή σε μονόκλινο (κόστος 60€/διανυκτέρευση) συμπεριλαμβανομένου πρωϊνό, για τις μέρες διεξαγωγής του προγράμματος (θεωρητικό ή πρακτικό μέρος για όσες διανυκτερεύσεις θέλει ο κάθε ενδιαφερόμενος).


Δηλώσεις συμμετοχής έως 21 Νοεμβρίου 2018 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

    • Αίτηση εγγραφής Νοσηλευτή ή Επισκέπτη Υγείας ΕΔΩ
    • Αντίγραφο του τίτλου σπουδών
    • Κατάθεση του αντιτίμου 30€ με το όνομα του συμμετέχοντα στο λογαριασμό: Εθνική τράπεζα: 694/48000955 ή i-ban: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955, Δικαιούχος "ΠΕΑΝΔ". Το extra κόστος των είκοσι ευρώ (20€) για όσους το επιλέξουν, η εξόφληση γίνεται έως τις 16/12/18 με τον ίδιο τρόπο.
    Όλα τα παραπάνω 3 έγγραφα να αποσταλούν μαζί έως τις 20/11/18 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (θα λάβετε απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων)

** Σημείωση: Γονείς παιδιών με Διαβήτη μπορούν να παρακολουθήσουν  το θεωρητικό μέρος του προγράμματος (φυσική παρουσία ή τηλεδιάσκεψη) καθώς επίσης και να συμμετέχουν στο κλινικό φροντιστήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20/1/19 και αφορά την ψυχολογική προσέγγιση. Συμβολικό ποσό συμμετοχής 20€/οικογένεια. Αίτηση συμμετοχής εδώ

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι γονείς παιδιών με Διαβήτη, που έχουν Σχολικό Νοσηλευτή, όπως μεριμνήσουν για την άμεση ενημέρωση του, προκειμένου να επωφεληθεί απο το πρόγραμμα και να βοηθηθεί κατ' επέκταση το παιδί τους.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!