Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ''Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση'' 2018-2019 στο ΕΠΙΨΥ | NEWSEAE.GR

ΕΠΙΨΥ NEWSEAE

Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ''Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση'' 2018-2019

Το E.Π.Ι.Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την Εταιρεία ''Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές'' ανακοινώνουν την έναρξη του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου ''Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση'' το οποίο ξεκινά για πρώτη φορά φέτος, το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Οι υπηρεσίες Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, με την σοβαρότερη επιστημονική κατοχύρωση ως προς την αποτελεσματικότητά τους. 

Διέπονται από τη φιλοσοφία της έγκαιρης ανίχνευσης και πολυεπίπεδης θεραπευτικής αντιμετώπισης νέων ασθενών που εκδηλώνουν για πρώτη φορά τις βαρύτερες μορφές των ψυχικών διαταραχών, αυτές του φάσματος των ψυχώσεων.

Αποβλέπουν στην ελαχιστοποίηση ή και εξάλειψη των μακροχρόνιων επιπτώσεων από την εξέλιξη τους, στην αποτροπή των υποτροπών, ενισχύοντας παράλληλα την επάνοδο της λειτουργικότητας των νέων ασθενών στο εργασιακό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον τους.

Το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ''Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση'' αποτελεί το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που στόχο έχει να εκπαιδεύσει επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του πρώτου ψυχωσικού επεισοδίου και των πρόδρομων μορφών του.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, φροντιστές σε δομές ψυχικής υγείας) και τελειόφοιτους/απόφοιτους αντίστοιχων σχολών. 

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου, οι φοιτητές θα διδαχθούν τις αρχές της Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση και θα εμβαθύνουν στην αιτιοπαθογένεια και στην πρώιμη συμπτωματολογία των ψυχωσικών διαταραχών.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ανάλυση των διαθέσιμων ιατροφαρμακευτικών, ψυχοθεραπευτικών, ψυχοκοινωνικών και αποκαταστασιακών παρεμβάσεων μέσα από θεωρητική διδασκαλία, πρακτικά κλινικά παραδείγματα και βινιέτες θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών και των οικογενειών τους.  

Οι διδάσκοντες είναι επίλεκτα και έμπειρα μέλη της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής που στελεχώνουν την υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στο ΕΠΙΨΥ.  

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα διεξάγονται στους χώρους του ΕΠΙΨΥ (Σωρανού του Εφεσίου 2, Παπάγου, 11527 Αθήνα), κάθε Δευτέρα διάρκειας 4 ωρών (4.00μ.μ.-8.30μ.μ.).

Για την λήψη πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών ωρών του προγράμματος και την κατάθεση διπλωματικής εργασίας.
 
Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος: Νίκος Στεφανής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 1.500 € και θα καταβάλλεται σε τρείς ισόποσες δόσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Αιτήσεις και βιογραφικά θα υποβάλλονται στη γραμματεία του ΕΠΙΨΥ έως 24.10.2018 με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 210 6528354.

Τηλ. επικοινωνίας 210 6170804-5.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!