Σεμινάριο ''Εργαστήριο για την Αφήγηση'' από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών 20/10 & 3/11/2018 - NEWSEAE.GR

ΠΣΛ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 20.10.3.11.2018 Α

 

0 Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο με τίτλο: ''Εργαστήριο για την Αφήγηση''.

Εισηγήτρια: Ειρήνη Λεβαντή

Περιεχόμενο εργαστηρίου: Η αφηγηματική ικανότητα ενός παιδιού είναι μια σύνθετη δραστηριότητα. Ένα παιδί για να κατανοήσει ή να οργανώσει ένα αφηγηματικό επεισόδιο, απαιτείται να χρησιμοποιήσει γνωστικές, κοινωνικο/επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητες. Αναλύοντας και αξιολογώντας την αφήγηση ενός παιδιού, μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί σε όλα αυτά τα επίπεδα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις.

Πρώτη συνάντηση:

Θα δοθούν γενικές πληροφορίες για την αφήγηση και θα παρουσιαστούν τα επίπεδα ανάλυσης της αφήγησης, δηλαδή το γνωστικό, το οποίο αφορά στην αφηγηματική δομή, το κοινωνικο/επικοινωνιακό, το οποίο αφορά στη νοηματική συνεκτικότητα, την επικοινωνιακή καταλληλότητα και την κατανόηση των συναισθημάτων και το γλωσσικό, το οποίο αφορά στην κειμενική οργάνωση, στη γραμματική πολυπλοκότητα και στο λεξιλόγιο. Μετά τη θεωρητική παρουσίαση θα πραγματοποιηθούν σχετικές ασκήσεις.

Δεύτερη συνάντηση:

Θα παρουσιαστεί η εξελικτική πορεία της αφηγηματικής ικανότητας στα παιδιά και στα τρία επίπεδα. Πως μπορούμε να την ελέγξουμε και να την αξιολογήσουμε και πως μπορούμε να παρέμβουμε. Μετά τη θεωρητική παρουσίαση θα πραγματοποιηθούν σχετικές ασκήσεις.

Σύντομο Βιογραφικό Εισηγήτριας : Ειρήνης Λεβαντή

Η Ειρήνη Λεβαντή είναι λογοπεδικός από το 1976. Σπούδασε στο Παρίσι και ειδικεύεται στις Ειδικές Εξελικτικές Διαταραχές και Ειδικές Μαθησιακές.

Υπήρξε επιστημονική υπεύθυνος της Ομάδας Έρευνας του Π.Σ.Λ, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της έρευνας για την φωνολογική εξέλιξη των παιδιών στην Ελλάδα (1989-1992) και της στάθμισης και της συγγραφής της δοκιμασίας για τη φωνητική και φωνολογική εξέλιξη των παιδιών.

Είναι εισηγήτρια στα σεμινάρια εκπαίδευσης στη χορήγηση της δοκιμασίας φωνητικής & φωνολογικής εξέλιξης που πραγματοποιεί ο Π.Σ.Λ. και στα εργαστήρια (εκπαιδευτικοί κύκλοι) που απευθύνονται σε επάγγελμάτίες λογοπεδικούς.

1° ΜΕΡΟΣ: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 10:00-15:00

2° ΜΕΡΟΣ: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018,10:00-15:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 100 € - μέλη 120 € - μη μέλη

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Π.Σ.Λ.: 

ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 50 & ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 155 61 ΑΘΗΝΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 210 -777 9901

PDF 150.150

 

 

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!