Π.Μ.Σ. στη Δημόσια Υγεία ''Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων-Σχολική Υγιεινή'' - NEWSEAE.GR

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓIΕΙNH»

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αναγνωρίζοντας την αξία της επένδυσης της
κοινωνίας στα υγιή παιδιά και κατά συνέπεια στους μελλοντικούς υγιείς ενήλικες, την τεράστια σημασία που έχει η πρόληψη για την παιδική και εφηβική ηλικία και η απόκτηση υγιών συμπεριφορών, τη φοίτηση στα ελληνικά σχολεία, όλο και περισσότερων παιδιών που προέρχονται από χώρες με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, προσφέρει στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Υγεία την κατεύθυνση «Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων-Σχολική Υγιεινή».

Εκτιμούμε ότι, η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για την προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων είναι η μετεκπαίδευση των επιστημόνων που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους.

Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορούν να φοιτήσουν γιατροί (κυρίως όσοι ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, εκπαιδευτικοί προσχολικής ,πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ), επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι και όσοι άλλοι επαγγελματίες επιθυμούν να ασχοληθούν με την υγεία των παιδιών.

Σκοπός: Η θεωρητική κατάρτιση και η απόκτηση δεξιοτήτων από τους φοιτητές σε θέματα, πρόληψης, αγωγής και προαγωγής υγείας.

Στόχοι:
- Παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων για την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων και τις ανάγκες υγείας ανά στάδιο ανάπτυξης
- Εκπαίδευση στους παράγοντες κινδύνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας
- Παροχή γνώσεων για παιδικές ασθένειες που αντιμετωπίζονται και στο σχολείο όπως: αλλεργίες, άσθμα, διαβήτης, λοιμώδη νοσήματα, υγεία των εφήβων, εθισμοί, κλπ
- Παροχή γνώσεων προληπτικών υπηρεσιών, πρώτων βοηθειών, πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων υγείας, παρεμβάσεις και παραπομπές σε υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας
- Εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την υγεία των ευάλωτων ομάδων στο σχολείο (παιδιά προσφύγων, μεταναστών, αθίγγανοι, ανέργων, κλπ)
- Παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων για επιμέρους επίκαιρα θέματα αγωγής και προαγωγής υγείας στο σχολικό περιβάλλον
- Εκπαίδευση στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας στο σχολείο
- Εκπαίδευση στη διεξαγωγή έρευνας στο σχολικό περιβάλλον
- Δεξιότητες συμβουλευτικής στους γονείς σε θέματα υγείας, π.χ., διατροφή, άσκηση, επικοινωνία, ελεύθερος χρόνος.

Το πρόγραμμα δομείται με μαθήματα κορμού, μαθήματα επιλογής ,βιωματικά εργαστήρια και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Η φοίτηση στην κατεύθυνση Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων – Σχολική Υγιεινή του ΠΜΣ ΔΥ διαρκεί 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Στην κατεύθυνση αυτή, τα μαθήματα θα υλοποιούνται ένα τετραήμερο ανά μήνα: Πέμπτη και Παρασκευή, από 15.30 –21.00, Σάββατο και Κυριακή από 9.00-18.00.

Οι φοιτητές της Κατεύθυνσης Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων – Σχολική Υγιεινή (ΠΜΣ ΔΥ) πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση (750 €), καταβάλλεται κατά την εγγραφή του φοιτητή. Το υπόλοιπο ποσό (750 €), καταβάλλεται κατά την έναρξη του Γ ́ εξαμήνου.

Προκήρυξη
Οδηγίες ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων
Α1) Έντυπο Συστατικής Επιστολής - Π.Μ.Σ. Δημόσιας Υγείας
Α2)Έντυπο Συστατικής Επιστολής - Π.Μ.Σ. Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας
Α3) Έντυπο Συστατικής Επιστολής - Π.Μ.Σ. Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά, έως και 21 Μαΐου 2018.
Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι υποψήφιοι επιλέγουν τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://esdy.classter.com/actions/admission. (έως τις 16:00 θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης -help desk)

Για διευκρινίσεις θεμάτων επί της Προκήρυξης, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Εκπαίδευσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Πληροφορικής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!