Δωρεάν Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. ''Ελληνική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Επιστημών'' 2018-2019 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αιτήσεις έως 31/8/2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ NEWSEAE.GR

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 451 10 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ.: 2651-0- 05862 FAX: 2651-0-05801
Aκαδημαϊκό έτος 2018–2019
EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA – ΦIΛOΣOΦIA TΩN EΠIΣTHMΩN
ANAKOINΩΣH – ΠPOKHPYΞH

Tο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ιδίου Πανεπιστημίου και με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεχίζει και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018–2019 το Διϊδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Ελληνική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Επιστημών».

Tο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στους τομείς της «Ελληνικής Φιλοσοφίας – Φιλοσοφίας των Επιστημών», και β) Διδακτορικό Δίπλωμα.

Γίνονται δεκτοί

α) κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και άλλων Τμημάτων συναφούς γνω-στικού αντικειμένου,

β) κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με τον Ν. 3328/2005 (Α΄80),

γ) πτυχιούχοι Tμημάτων T.E.I. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. δ) Επίσης, μέλη των κατηγο-ριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ’ έτος στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ., που οργανώνεται στα Τμήματα των Ιδρυμάτων όπου υπηρετούν, το οποίο είναι συναφές με το αντικείμενο του τίτλου σπουδών και του έργου που επιτελούν στα οικεία Ιδρύματα.

O αριθμός των εισακτέων στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και στο Διδακτορικό Δίπλωμα ορίζεται, κατ’ ανώτατον όριο, σε είκοσι (20).

Oι πτυχιούχοι ελληνικών A.E.I. γίνονται δεκτοί, εφόσον γνωρίζουν πολύ καλά μία του-λάχιστον από τις ακόλουθες ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, κτλ. O βαθμός κατοχής της γλώσσας πιστοποιείται με εξετάσεις, εκτός εάν οι υποψήφιοι προσκομίσουν τίτλους σπουδών, από τους οποίους να προκύπτει η κατοχή με επάρκεια μιας από τις παρα-πάνω γλώσσες.
Οι πτυχιούχοι ξένων πανεπιστημιακών Σχολών ή Τμημάτων οφείλουν να γνωρίζουν επαρκώς την Ελληνική γλώσσα. Τούτο θα πιστοποιηθεί με εξετάσεις, εκτός εάν οι υποψήφιοι προσκομίσουν τίτλους σπουδών που να αποδεικνύουν την κατοχή της Ελληνικής γλώσσας.

Oι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες οφείλουν να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., ώς τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εγγραφής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών·
2. Δελτίο προσωπικών στοιχείων·
3. Βιογραφικό Σημείωμα·
4. Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων (οι τελειόφοιτοι θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του N. 1599/86 ότι η αποδοχή τους γίνεται υπό την αίρεση απόκτησης πτυχίου ώς την περίο-δο Σεπτεμβρίου 2018)·
5. Αναλυτικό πίνακα των προπτυχιακών μαθημάτων ανά έτος και την αντίστοιχη επίδοσή τους σ’ αυτά·
6. Πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας –οπωσδήποτε της γλώσσας των πηγών και της συναφούς βιβλιογραφίας της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας– ή βεβαίωση ε-πάρκειας από την επιτροπή που θα διενεργήσει τις εξετάσεις·
7. Δημοσιεύσεις – τεκμήρια ερευνητικής δραστηριότητας (εάν υπάρχουν).

Ως προς τους υποψηφίους του Γ΄ Κύκλου (για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής), δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του Γ΄ Κύκλου Σπουδών του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρι-σμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής·
β) να είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη Φιλοσοφία των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής ή ενιαίου και αδιάσπα-στου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (άρθρο 46 του Ν. 4485/2017).
γ) Ο βαθμός του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) να μην είναι μικρότερος του επτά (7,00).
Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν λάβει υποτροφία εσωτερικού του I.K.Y. γίνονται δεκτοί καθ’ υπέρβαση του προβλεπομένου αριθμού, και εκτός διαδικασιών επιλογής.

Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. λειτουργεί χωρίς τέλη φοίτησης

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον Τομέα Φιλοσοφίας, κ. Σιούλα Παναγιώτα, τηλ. 2651–0–05862 (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Προκήρυξη και ύλη για τις εξετάσεις εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων, ακαδ. έτος 2018-2019

ΑΙΤΗΣΗ (ΓΙΑ Γ ΚΥΚΛΟ).pdf    

ΑΙΤΗΣΗ.pdf   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2018-2019 ΠΜΣ.pdf  

ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.pdf   

ΥΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.pdf 

ΥΛΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.pdf

ΥΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.pdf 

ΥΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.pdf 

ΦΕΚ 1756/2018 Επανίδρυση Διϊδρυματικού Π.Μ.Σ ''Ελληνική φιλοσοφία - Φιλοσοφία των Επιστημών'' Πανεπιστημιο Ιωαννίνων


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!