Π.Μ.Σ. Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία 2018-2019 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ NEWSEAE.GR

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στα γνωστικά πεδία της "Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Εργασίας" (ΦΕΚ Β 2746/10.7.2018), σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (συνεδρίαση 49/20.6.2018).

Η κανονική χρονική διάρκεια φοίτησης στο Π.Μ.Σ. που οδηγεί στη λήψη του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε δύο (2) διδακτικά εξάμηνα και ένα (1) εξάμηνο διεξαγωγής της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (Μ.Δ.Ε.) για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, ενώ για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα και ένα (1) εξάμηνο της διεξαγωγής της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (Μ.Δ.Ε.).

Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

I.    Κοινωνική Πολιτική σε καταστάσεις κρίσης

II.    Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση

Η κατεύθυνση Κοινωνική Πολιτική με ειδίκευση «Κοινωνική Πολιτική σε καταστάσεις κρίσης» παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με τις κοινωνικές πολιτικές που ασκούνται και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται σε καταστάσεις οικονομικής κρίσης σε βασικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως η κοινωνική) προστασία, η απασχόληση, η κοινωνική ασφάλεια, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αντεγκληματική πολιτική, η διοίκηση κοινωνικών υπηρεσιών, κ.ά..

Ο ειδικότερος στόχος της κατεύθυνσης αυτής είναι η προαγωγή και σύνθεση γνώσεων από το πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, της δημόσιας και ιδιωτικής διαχείρισης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την καλλιέργεια εξειδικευμένης θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης σχετικά με την χάραξη και εφαρμογή κοινοί νικών πολιτικών για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Η κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί στην εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού στον κρίσιμο τομέα της άσκησης κοινωνικής πολιτικής σε καταστάσεις κρίσης.

Η Κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία με Ειδίκευση «Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση» παρέχει εξειδικευμένη θεωρητική και τεκμηριωμένη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών της κοινωνικής εργασίας με επίκεντρο τη λειτουργία των μονάδων εκπαίδευσης ως συμμετοχικών, οικο-αναπτυξιακών πλαισίων δράσης διεπιστημονικής και διακοινοτικής συνεργασίας. Ειδικότεροι στόχοι της είναι η παροχή ολόπλευρης γναόσης για την πρόληψη - πρώιμη παρέμβαση και συμπερίληψη "όλων" των μαθητών (παιδιών, εφήβων και εκείνων σε κίνδυνο πρώιμης διακοπής, ή περιθωριοποίησης) στο σχολείο, και για την επανάκτηση της λειτουργικότητας των μαθητών και του περιβάλλοντος τους, οικογενειακού, σχολικού και κοινωνικού, ύστερα από απώλειες και πλήγματα που προ καλούν οι καταστάσεις κρίσης και η μακροχρόνια στέρηση.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής και διαδικασία επιλογής σπουδαστών:

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί:

Στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής σε καταστάσεις κρίσης πτυχιούχοι και πτυχιούχες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Τμημάτων Κοινωνικών, Οικονομικών, Νομικών, Πολιτικών. Παιδαγωγικών και Επιστημών Υγείας. Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας (4ετούς φοίτησης), καθώς και πτυχιούχες και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας στην Εκπαίδευση αποκλειστικά πτυχιούχοι και πτυχιούχες Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και πτυχιούχες και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Προϋπόθεση εισαγωγής στο ΠΜΣ έχουν οι πτυχιούχοι των παραπάνω κατηγοριών με κατώτερο βαθμό πτυχίου «6,5». (Σε περιπτώσεις όπου στον τίτλο δεν αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου αριθμητικά, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίζεται πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου που εξέδωσε τον τίτλο στον οποίο θα αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου).

Για την επιλογή των υποψηφίων ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία κατά την οποία μοριοδοτούνται τα πιστοποιημένα τους προσόντα. Ο τρόπος αξιολόγησης ανήκει στην αρμοδιότητα της Συνέλευσης του Τμήματος. Η διαδικασία μοριοδότησης ακολουθείται ξεχωριστά για κάθε μια από τις κατευθύνσεις του Π.Μ.Σ..

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και μέσω διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης. Η δια ζώσης διδασκαλία γίνεται με τρόπο συμπυκνωμένο σε τρία τετραήμερα για κάθε εξάμηνο (συμπεριλαμβανομένου Σαββατοκύριακου) και συμπληρώνεται με διαδικτυακή σύγχρονη ή/ και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Ορισμένες διαλέξεις και σεμινάρια μπορεί να πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα. Η φοίτηση περιλαμβάνει παραδόσεις, σεμινάρια, εξειδικευμένες διαλέξεις, ατομικές ή συλλογικές εργασίες, προφορικές ή γραπτές, καθώς και ενίοτε εργαστήρια ή πρακτικές ασκήσεις. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων του Προγράμματος, οι φοιτητές εκπονούν την Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (Μ.Δ.Ε.), σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό.

Δίδακτρα: Οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές καταβάλλουν δίδακτρα ύψους 2.000€ σε λογαριασμό του Π.Μ.Σ. που τηρεί ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Δ.Π.Θ. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις, ως εξής: 1.000 € κατά την εγγραφή. 500 € κατά την έναρξη του Β' εξαμήνου και 500 € κατά την έναρξη του Γ' εξαμήνου. Σε περίπτωση μη καταβολής διδάκτρων η φοίτηση αναστέλλεται.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους κατά το διάστημα από 27 Αυγούστου 2018 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

PDF ICON POPI

 

 

Δείτε εδώ την Αναλυτική Πρόσκληση

   

 

 

Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών - ΦΕΚ 2746Β 10-07-2018

Κανονισμός λειτουργίας 2018-19

Αίτηση

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!