Επιστημονική Διημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους» 10-11/5/2019 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

 Ψυχικό Τραύμα σε Παιδιά και σε Εφήβους 10 11. Ο5. Αθήνα

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π.) και το Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων» σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων οργανώνουν την 3η Ετήσια Επιστημονική Διημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους στις 10-11 Μαΐου 2019.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας  του ΕΚΠΑ, Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή, Αθήνα.

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και φίλοι/ες,
Σας καλωσορίζουμε στην 3η Ετήσια Επιστημονική Διημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαΐου 2019, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, Αθήνα. Η Ημερίδα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π.) και το Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων» σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», και με συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων από τη χώρα μας και το εξωτερικό. Το ψυχικό τραύμα και stress εξαιτίας κακομεταχείρισης, σοβαρών ιατρικών νοσημάτων, προσφυγιάς, τροχαίων δυστυχημάτων, φυσικών καταστροφών κλπ., είναι σύνηθες φαινόμενο στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Αποτελεί δε παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στην μετέπειτα ζωή μέσω σύνθετων νευροβιολογικών «μονοπατιών», ενώ παράλληλα μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας του νεαρού ατόμου. To ψυχικό τραύμα και οι επιπτώσεις του είναι σήμερα μείζον θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να αποτελεί πρό(σ)κληση για δράση. Η 3η Ετήσια Επιστημονική Διημερίδα, συνέχεια των δύο προηγούμενων ημερίδων με μεγαλύτερη φέτος διεθνή συμμετοχή, αποσκοπεί: ι) στην ανάδειξη εργασιών και μελετών που γίνονται στη χώρα μας στο χώρο της Ψυχοτραυματολογίας Παιδιών και Εφήβων, και ιι) στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση ειδικών υγείας, ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικών και επιστημόνων άλλων κλάδων από ειδικούς επιστήμονες ψυχικής υγείας, με εισηγήσεις βασισμένες στην κλινική και ερευνητική εμπειρία τους, καθώς και τη σύγχρονη τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Γεράσιμος Κολαΐτης Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Ν.Π.«Η Αγία Σοφία» Δ/ντής Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων» Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.E.Ψ.Υ.Ν.Π.

Πρόγραμμα

 1Α

 2Β

 Α

 Β

 Πληροφορίες & Δηλώσεις Εγγραφής

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφές : Παρασκευή 10/5/ ώρες 3-4μμ

Κόστος εγγραφής 30 ευρώ.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!