Επιμορφωτική Ημερίδα ''Για ένα Σχολείο ασφαλές χωρίς εξαρτήσεις'' 6/4/2019 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

 ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ 6.04.2019 ΑΘΗΝΑ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) διοργανώνουν το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 Επιστημονική Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο ''Για ένα Σχολείο ασφαλές χωρίς εξαρτήσεις''.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30-Προπύλαια.

Στόχος της ημερίδας αποτελεί η επιμόρφωση και η ουσιαστική ενημέρωση αναφορικά με τις εξαρτήσεις στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Επιδιώκεται επίσης η διαμόρφωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα υποβοηθήσουν τη συγκρότηση Δικτύων ανάμεσα στα σχολεία και στους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά και αρμόδιους φορείς και παράγοντες εκτός σχολείου, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα αλληλοϋποστήριξης στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης, της έγκαιρης παρέμβασης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στα σχολεία.

Η ημερίδα εστιάζει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση στη βιωματική μάθηση και τις «καλές πρακτικές», και για τον λόγο αυτό η δομή της είναι τριμερής.

Η ημερίδα περιλαμβάνει:

1) Εισηγήσεις

2) Παρουσιάσεις «καλών πρακτικών»

3) Διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη της εκπαίδευσης, γονείς, και γενικότερα σε όσους και όσες ενδιαφέρονται και αγωνιούν για την υγιή ανάπτυξη και την ψυχική συγκρότηση των παιδιών και των εφήβων και προσβλέπουν σε ένα ασφαλές σχολείο, το οποίο θα βοηθάει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες ζωής, θωρακίζοντάς τους έναντι των εξαρτήσεων.

Συμμετοχή στην Ημερίδα

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Ημερίδα και σε κάποιο από τα βιωματικά εργαστήρια, θα πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή στη Δικτυακή Πύλη e-IEP.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής εισάγοντας τα στοιχεία σας (όνομα χρήστη, κωδικό) και πατώντας «Είσοδος».

Αφού συνδεθείτε, εμφανίζεται ένα εμπλουτισμένο μενού, όπου  κάνετε κλικ στην επιλογή «Αιτήσεις».

Στο υπομενού των Προσκλήσεων που εμφανίζεται, επιλέγετε Συμμετοχή στην Ημερίδα: Για ένα Σχολείο χωρίς εξαρτήσεις.

Τέλος,

·  Επιλέγετε συμμετοχή στην ημερίδα,

·  Επιλέγετε προαιρετικά συμμετοχή σε ένα από τα παράλληλα βιωματικά εργαστήρια,

·  Συμπληρώνετε τον κλάδο σας και υποβάλλετε την αίτηση.

Πρόγραμμα ημερίδας: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Βεβαιώσεις συμμετοχής στην ημερίδα θα δοθούν ηλεκτρονικά.

Tα βιωματικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (Κτίριο Νομικής Σχολής) Σόλωνος 57, Αθήνα

Επιπλέον, όσοι συμμετάσχουν και σε ένα από τα προγραμματισμένα εργαστήρια θα λάβουν, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα, χωριστή βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου με την ειδική θεματική. Τέλος, όσοι συμμετάσχουν μόνο σε κάποιο εργαστήρι, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής μόνο σ’ αυτό.

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (150 άτομα).

Η φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε ένα από τα εργαστήρια θα παραμείνει ενεργή μέχρι και δέκα (10) μέρες πριν από τη διεξαγωγή της ημερίδας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε εργαστήρι είναι είκοσι πέντε (25) άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Βασιλική Αναστασοπούλου, 213-1335-569, Όλγα Κολιοφώτη, 213-1335-302, Κωνσταντίνα Υφαντή, 210-9212961, Ελευθερία Αλαμπάνου, 210-9212961

Ιστοσελίδα Ημερίδας


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!