Συζητήσεις για τον Λόγο - Λόγος & Συναίσθημα: ''Παιδιά σε πολεμικές συρράξεις - Ψυχολογικές συνέπειες'' 27/10/2018 Αθήνα | Newseae.gr

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛOΓΟ - ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Μονάδα Νευροψυχολογίας και Παθολογίας του Λόγου της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής», Νοσοκομείο Αιγινήτειο

Αγαπητοί Συζητητές του Σαββάτου,

Ποτέ δεν είναι αρκετό το καλοκαίρι ούτε και οι διακοπές, μη σας τα θυμίζω τώρα όλα αυτά, επιστρέφουμε θέλοντας και μη – θέλοντας ίσως κατά βάθος; – στα χειμωνιάτικα δημιουργικά μας και στις Συζητήσεις για τον Λόγο στο Αιγινήτειο. Που, αισίως, μπαίνουν στον δωδέκατο χρόνο τους. Καλό φθινόπωρο λοιπόν και καλό ξαναξεκίνημα!

Θα περιστραφούμε και φέτος και πάλι γύρω από τη Συγκίνηση, τον Λόγο και το Συναίσθημα. Είχαμε πέρσι την αίσθηση ότι αφήσαμε πολλά απ’ έξω και είπαμε να το ξαναπιάσουμε. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πλήρες πρόγραμμα της χρονιάς ’18-19.

Άμεσα τώρα σας καλούμε στην πρώτη μας φετινή Συζήτηση, το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, στις 11:00 με τον Δημήτρη Πλουμπίδη, Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με θέμα δύσκολο:
''Παιδιά σε πολεμικές συρράξεις. Ψυχολογικές συνέπειες''

Οι γνωστές μελέτες για παιδιά που εκτέθηκαν στα πολλαπλά στρες που προκαλούν οι πολεμικές συρράξεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι απώλειες και οι στερήσεις δείχνουν ότι σε αυτές τις ακραίες αρνητικές συνθήκες κινητοποιούνται μηχανισμοί αυτοπροστασίας, παράλληλα με τις πιθανές εξωτερικές δυνατότητες στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. Κινητοποιούνται μηχανισμοί που αφορούν τόσο την διαχείριση του τραύματος, όσο και την αναζήτηση αυτών των εξωτερικών στηριγμάτων. Η αφήγηση αυτών των τραυματισμών γίνεται σχεδόν πάντα ετεροχρονισμένα και επιλεκτικά, ανάλογα με το βάθος του τραύματος που μπορεί να επεξεργαστεί ο καθένας, τον λόγο για τον οποίο το προσεγγίζει και ανάλογα με την πόσο ασφαλή θέση έχει, στο μεταξύ, κατακτήσει στην προσωπική του ζωή και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής»

Νοσοκομείο Αιγινήτειο, Βασ. Σοφίας 72-74, Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Γιάννης Ευδοκιμίδης και Κώστας Πόταγας

Πληροφορίες: Κώστας Πόταγας, 6974 833959


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!