ΥΠΠΕΘ: Για τη ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών - NEWSEAE.GR

144 ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΥΠΠΕΘ: Για τη ρατσιστική επίθεση στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους.

Στηρίζουμε πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!