ΥΠΠΕΘ: Για δεύτερη σχολική χρονιά εφαρμόζεται στα Δημοτικά Σχολεία η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» | NEWSEAE.GR

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει:

5/2/2019 Για δεύτερη σχολική χρονιά εφαρμόζεται στα Δημοτικά Σχολεία η δράση «Η τσάντα στο σχολείο»

Για δεύτερη σχολική χρονιά πραγματοποιείται φέτος στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας η δράση «Η τσάντα στο σχολείο». Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που ορίζει -με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων- την παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ B 6014 - 31.12.2018, υπ. αριθμ. 217785/Δ1 Υ.Α).

Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα Σαββατοκύριακα αυτά και ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου ενημερώνει σχετικά,  εγγράφως, τους γονείς των μαθητών.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε: «Για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου αφήνουν τα βιβλία τους στο σχολείο και κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων οι μαθητές δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις για τη Δευτέρα. Μπορούν έτσι να περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς και τους φίλους τους ή να διευρύνουν τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων. Η δράση, η οποία υπό τον συμβολικό τίτλο ‘Η τσάντα στο σχολείο’ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την περσινή σχολική χρονιά με απόλυτη επιτυχία, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία και υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα των γονιών να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους».

Το έγγραφο σε μορφή pdf


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!