ΥΠΠΕΘ: Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019 | NEWSEAE.GR

 ΜΕ ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε:

Αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων στέκεται για μια ακόμη χρονιά η Βουλή των Ελλήνων, καθώς για τρίτο συναπτό σχολικό έτος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επιπρόσθετη επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιχορήγηση έχει ως στόχο την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης και καθαριότητας που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες λόγω της λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων τις ώρες 2 - 6 το απόγευμα. Παράλληλα για πρώτη φορά επιχορηγήθηκαν σχολικές επιτροπές και για τις Δομές των Νηπιαγωγείων που λειτουργούν εντός των Κέντρων Φιλοξενίας.

Η Α’ φάση επιχορήγησης που ολοκληρώθηκε, αφορούσε 48 Σχολικές Επιτροπές για 89 σχολικές μονάδες. Το νέο έτος θα ξεκινήσει η Β’ φάση επιχορήγησης για τα νέα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Η επιχορήγηση κατατίθεται στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών οι οποίες, με τη σειρά τους, οφείλουν να διαθέσουν τα ποσά για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης και καθαριότητας στα σχολεία όπου ιδρύθηκαν ΔΥΕΠ, καθώς και στα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων, όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση της Βουλής που κοινοποιείται στις Σχολικές Επιτροπές.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τη Βουλή των Ελλήνων για τη σταθερή συνδρομή της στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!