7505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη & 1592 Σχ. Νοσηλευτών /ΕΒΠ | NEWSEAE.GR

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει:

20/11/2018 Ιστορικό άλμα με 7505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και της Ειδικής Γραμματείας του Ε.Κ.Τ. εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, πέραν των προγραμματισμένων, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρήζουν εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν πραγματοποιηθεί 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού- αριθμός προσλήψεων που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων- που στηρίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.

Με αφορμή την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο εύρος, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι διακριτή και αδιαμφισβήτητη. Η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών σ’ ένα δημόσιο σχολείο που προάγει την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την αποδοχή της διαφορετικότητας συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα».


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!