Τα Θερινά Σχολεία της Γραμματείας Νέας Γενιάς σε 14 Καταστήματα Κράτησης για το έτος 2018 - NEWSEAE.GR

EKKNA ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι:

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δημόσιας πολιτικής προστασίας των Νέων που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσφέρει το 2018 το πρόγραμμα Θερινών Σχολείων σε 14 Καταστήματα Κράτησης.

Για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση μέσα από 80 προγράμματα που καλύπτουν ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων από κηποτεχνική και δημιουργική γραφή έως ρομποτική και ανθρώπινα δικαιώματα, τα Θερινά Σχολεία κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου δίνουν διεξόδους σε νέους που βρέθηκαν κρατούμενοι και βιώνουν τη στέρηση της ελευθερίας.

Περισσότεροι από 80 εκπαιδευτές μέσα από το χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόγραμμα αγωνίζονται μαζί με περίπου 600 νέους και νέες εγκλείστους για την ψυχοκοινωνική επανένταξη για την καταπολέμηση του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης. Για μια δεύτερη ευκαιρία, δικαίωμα στην οποία πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αξιολογείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη δεκαετή Στρατηγική για την ενδυνάμωση των νέων «Νεολαία ΄17-΄27» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα καθώς και στα Σ.Δ.Ε. των Καταστημάτων Κράτησης Λάρισας, Νιγρίτας, Τρικάλων, Δομοκού, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, το Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, το Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και τα Καταστήματα Κράτησης Ελεώνα Θηβών, Κω, Χίου, Γρεβενών και Πατρών.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!