Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί τις καταστροφές και τις λεηλασίες στη Θεολογική Σχολή | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΘ

ΑΠΘ 7/12/2018 Ανακοίνωση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί σήμερα 7/12/2018 τις χθεσινές καταστροφές και τις λεηλασίες στην Θεολογική Σχολή.

Μετά από 24 ώρες κατάληψης της Σχολής, και περίπου 8 ώρες καταστροφών, το Α.Π.Θ. βγαίνει ακόμη μία φορά χτυπημένο από βαρβάρους. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα κατέστρεψαν μάρμαρα και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, βανδάλησαν τη Θεολογική Σχολή. Αίθουσες Συνεδριάσεων, Γραφεία Καθηγητών, η Γραμματεία της Σχολής, και άλλοι χώροι λεηλατήθηκαν, πολλοί υπολογιστές κλάπηκαν, και επιστημονική δουλειά χρόνων χάθηκε.

Η ακριβής αποτίμηση των ζημιών και κλοπών άρχισε σήμερα από τους καθηγητές και το προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, αλλά το κόστος των υλικών ζημιών δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τραυματισμό του κύρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διεθνώς.

Καλούμε, για άλλη μία φορά, όλους τους θεσμικούς φορείς της Ελληνικής Πολιτείας να συναινέσουν στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για την προστασία του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!