Σχ. Σύμβουλος EAE Ανανίας Τοζακίδης Επιμορφωτική ημερίδα ''Διεπιστημονική Συνεργασία στις ΣΜΕΑΕ'' 19/6/2018 Καβάλα - NEWSEAE.GR

Τοζακίδης ΑνανίαςΕπιμορφωτική ημερίδα ''Διεπιστημονική Συνεργασία στις ΣΜΕΑΕ'' 19/6/2018 Καβάλα

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 8ης Περιφέρειας ΕΑΕ Ανανίας Τοζακίδης ενημερώνει:

Συνάδελφοι,

Η Διεπιστημονική Συνεργασία Εκπαιδευτικών με το ΕΕΠ & ΕΒΠ θεωρείται μία σημαντική παράμετρος μίας επιτυχημένης εκπαιδευτικής αντιμετώπισης για την πλειονότητα των παιδιών με ΕΕΑ στις ΣΜΕΑΕ, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες και αντιφάσεις που προκύπτουν. Η ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών στον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, υπηρετεί απόλυτα τον παραπάνω σκοπό.

Με γνώμονα λοιπόν τις παραπάνω αρχές, το γραφείο ΣΣ της 8ης ΕΑΕ σε συνεργασία με το ΠΕΚ Καβάλας και την υποστήριξη του Συλλόγου ΕΕΠ & ΕΒΠ της ΑΜΘ, προγραμματίζουν επιμορφωτική δραστηριότητα για την πληρέστερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που υπηρετούν στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ώστε αυτοί να επικοινωνήσουν καλές πρακτικές διεπιστημονικής συνεργασίας στο χώρο του Σχολείου.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην επιμορφωτική ημερίδα, για να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές συνεργασίας, οι οποίες υλοποιούνται στις ΣΜΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 8ης ΕΑΕ ώστε να ανατροφοδοτήσουμε την προσπάθειά μας για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, να ανταλλάξουμε γόνιμες εμπειρίες και να παρουσιάσουμε καινοτόμες πρακτικές εκπαίδευσης.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα οργανωθεί στην Καβάλα, 19/06/2018, ημέρα Τρίτη, 9.00΄- 13.30΄

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. των αυτόνομων ΣΜΕΑΕ που επιθυμούν να παρουσιάσουν την καλή πρακτική που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μπορούν να αποστείλουν το αίτημα συμμετοχής τους συνοδευόμενο από μια περίληψη 60 περίπου λέξεων, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 1-6-2018, συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα. Η φόρμα διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα του ΠΕΚ Καβάλας.

Οι παρουσιάσεις (περίπου15 λεπτών) μπορεί να είναι προφορικές ή να υποστηρίζονται από άλλο μέσο παρουσίασης. Ενδεικτικά οι θεματικές:
1.    Οργάνωση της ένταξης σε επίπεδο τάξης, σε επίπεδο σχολείου αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μέσω της Διεπιστημονικής Συνεργασίας.
2.    Προώθηση της κοινωνικοποίησης (αποδοχή μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάπτυξη θετικών στάσεων) μέσω της Διεπιστημονικής Συνεργασίας.
3.    Πρακτικές Διεπιστημονικής Συνεργασίας για αντιμετώπιση και τροποποιηση προβλημάτων συυμπεριφοράς.
4.    Πρακτικές Διεπιστημονικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.  

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΠΕΚ Καβάλας, Κωνστ. Τσολάκη 44, τηλ. 2510622115.

Ο Σχολικός Σύμβουλος 8ηςΕΑΕ
Ανανίας  Π.  Τοζακίδης
Δάσκαλος ΕΑΕ

Το 'Εγγραφο

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!