ΠΟΣΕΕΠΕΑ Σχετικά με τις αιτήσεις υποψηφιότητας υποψηφίων αναπληρωτών ΕΕΠ/ΕΒΠ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ logoΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr


Αθήνα, 02 -07-2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μετά από συνεχείς επικοινωνίες και διαβουλεύσεις με το Α.Σ.Ε.Π. και με το Υ.Π.Π.Ε.Θ. ενημερώνουμε ότι το Α.Σ.Ε.Π. αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης που συνόδευε την αίτηση υποψηφιότητας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ζήτησε από το αυτοτελές τμήμα του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. του Υ.Π.Π.Ε.Θ. , να προσδιορίσει ποια από τα τετραγωνίδια αποτελούν «κολλήματα» συμμετοχής  και ποια είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το Υ.Π.Π.Ε.Θ. κατέθεσε την άποψή του η οποία  θα τύχει της ανάλογης επεξεργασίας από τα τμήματα του Α.Σ.Ε.Π. που θα εξετάσουν τις ενστάσεις.

Επειδή η όλη διαδικασία που ακολουθείται δεν οδηγεί σε βεβαιότητες, ότι δηλαδή η  υπεύθυνη δήλωση «πάσχει» ως προς την σύνταξή της και οδηγεί σε παραπλάνηση  στη συμπλήρωσή της από τους υποψήφιους, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της ώστε να δικαιωθούν οι συνάδελφοι  που απορρίφθηκαν αναίτια.

Εκτός από τις συνεχείς συζητήσεις με το Α.Σ.Ε.Π. και με το Υ.Π.Π.Ε.Θ., η Ομοσπονδία θα ζητήσει την υποστήριξη από  νομική υπηρεσία, σε μία προσπάθεια εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων ανάδειξης της αναίτιας απόρριψης των συναδέλφων.

Επειδή οι πληροφορίες που έχουμε υποστηρίζουν ότι σύντομα θα αποσταλούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στους ενδιαφερόμενους  οι αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π. επί των ενστάσεων, οι συνάδελφοι που πιθανόν θα λάβουν αρνητική απάντηση (ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό το ενδεχόμενο), θα έχουν το δικαίωμα της αίτησης θεραπείας.

Η αίτηση αυτή ίσως δε γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π. αλλά πιθανόν να πρέπει να γίνει χειρόγραφα και να κατατεθεί ή να αποσταλεί επίσημα στο Α.Σ.Ε.Π.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υ.Π.Π.Ε.Θ. και με το Α.Σ.Ε.Π. και θα ήταν χρήσιμο οι συνάδελφοι που θα λάβουν απάντηση από το Α.Σ.Ε.Π.,  με e-mail  να τη γνωστοποιήσουν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο  (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ελπίζουμε να τελειώσει θετικά το «μαρτύριο» των συναδέλφων αναπληρωτών και να μην αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!