Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ & ΙΜΕΓΕΕ με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr


                                                                                                                     
                                                                             ΑΘΗΝΑ, 

                                                                                  08/05/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π.

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου η προγραμματισμένη  συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. με τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κο Κουζέλη. Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος κος Παπαευθυμίου, ο γενικός γραμματέας κος Κυργιόπουλος και η ταμίας κα Μαργαρίτη. Από το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. παρέστησαν ο προέδρος κος Πίττας και η αντιπρόεδρος κα Κουκουβίνου. Στη συνάντηση εκ μέρους του Ι.Ε.Π. παρέστησαν ο πρόεδρος του Ι.Ε.Π. κος Κουζέλης, ο αντιπρόεδρος κος Χαραμής, ο πρόεδρος της  επιστημονικής επιτροπής για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών κος Κουρμπέτης, η εισηγήτρια ειδικής αγωγής στο Ι.Ε.Π. κα Γελαστοπούλου και η σύμβουλος Α’ στο αντικείμενο της ειδικής παιδαγωγικής κα Αστέρη.
            Η συνάντηση περιείχε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη θεματική ενότητα συζητήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα οι προτάσεις της Ομοσπονδίας και του επιστημονικού της φορέα του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. για συνέργειες και συνεργασίες που αφορούν σε ζητήματα επιστημονικής επιμόρφωσης του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, καθώς και η συμπλήρωση των άρθρων  του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών που αναφέρονται  στο Ι.Ε.Π. με τρόπο που να εμπεριέχονται τα θέματα που αφορούν το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. στις αρμοδιότητές του (επιμόρφωση, ανάπτυξη διαγνωστικών και αξιολογικών εργαλείων, προτυποποίηση διαδικασιών κ.λ.π). Ο πρόεδρος του Ι.Ε.Π. ζήτησε να του αποστείλουμε σε ψηφιακή μορφή τις θέσεις και τις προτάσεις μας επί αυτών των ζητημάτων προκειμένου να τις επεξεργαστεί και ήταν απολύτως θετικός στην αρωγή του Ι.Ε.Π. σε σχέση με τις δράσεις του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. Επιπλέον, τόνισε ότι πιθανότατα εντός του Ιουνίου θα προκηρυχθούν θέσεις και για Ε.Ε.Π. που θα στελεχώσουν το Ι.Ε.Π. και η θητεία τους θα είναι τετραετής. Τέλος, η πρότασή μας για τη δημιουργία γραφείου Ειδικής Αγωγής στο Ι.Ε.Π. βρήκε σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες με την υποσημείωση ότι την απόφαση γι’αυτό το ζήτημα θα την πάρει το Υπουργείο.
            Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορούσε τα ζητήματα με τις συνάφειες των μεταπτυχιακών των αναπληρωτών συναδέρφων μας. Ο κος Κουρμπέτης με έντονο τρόπο υπεραμύνθηκε της νομιμότητας και της διαφάνειας με την οποία η επιτροπή για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών εξέδωσε τις γνωμοδοτικές της αποφάσεις για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών. Κατηγόρησε δε την Ομοσπονδία για ψευδολογία μέσω των ανακοινώσεών της και ισχυρίστηκε ότι θα κινηθεί και δια της δικαστικής οδού για αποκατάσταση της αλήθειας.
            Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφέρθηκαν στη σωρεία διαμαρτυριών και καταγγελιών συναδέλφων, στο επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής προς το Ι.Ε.Π. με θέμα την κρίση συναφειών τίτλων σπουδών του Ε.Ε.Π. για τα σχολικά έτη 2016-2017 & 2017-2018, στην επίσημη επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων 4 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Ε.Ε.Π. για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 καθώς στο εξώδικο 27 αναπληρωτών Ε.Ε.Π. για το ίδιο θέμα και ο κος Κουρμπέτης ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά έχουν απαντηθεί από το Ι.Ε.Π. και ότι όλα έχουν γίνει με νόμιμο και διαφανή τρόπο.
            Παραδέχθηκε βέβαια ότι υπάρχει ένα νομοθετικό κενό με τις ενστάσεις (που το Α.Σ.Ε.Π. τις λαμβάνει αλλά το Ι.Ε.Π. τις εκδικάζει) και ότι έγιναν μόνο 2 λάθη, τα οποία και αποκαταστάθηκαν στις αιτήσεις θεραπείας των συναδέρφων. Ο κος Κουζέλης συμπλήρωσε ότι δε μπορεί να αναρτώνται όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής στη Διαύγεια και στήριξε την Επιτροπή του Ι.Ε.Π. για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε σχέση με το νόμιμο και το διαφανές των αποφάσεών της, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη Επιτροπή που τα μέλη της ορίζονται από τον Υπουργό και απλά στεγάζεται και φιλοξενείται στο Ι.Ε.Π.
Σχετικά με την ερώτηση  που τέθηκε, πως μπορεί μια γνωμοδοτική επιτροπή να αποστέλλει τις προτάσεις της στις Π.Δ.Ε. και αυτές να τις αποδέχονται ως διοικητικές πράξεις μοριοδοτώντας ανάλογα, δεν δόθηκε πειστική εξήγηση. Μάλιστα υποστηρίχθηκε ότι αυτό συμβαίνει και με άλλες επιτροπές.
            Ο κος Κουρμπέτης επισήμανε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μελών της Επιτροπής έχει αλλάξει, δίχως φυσικά να αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
            Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ανέφερε την πληθώρα διαμαρτυριών  που έχει δεχθεί η Ομοσπονδία από τα μέλη της σε σχέση με τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ότι ένα συνδικαλιστικό όργανο είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των διαδικασιών για όλα τα μέλη του και αυτό διεκδικεί μέσω αυτής της συνάντησης. Πρότεινε για μία ακόμη φορά η συνάφεια στον κλάδο και στην ειδική αγωγή να μοριοδοτείται με τον ίδιο τρόπο για να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες και οι στρεβλώσεις.
            Κλείνοντας, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κο Κουζέλη για τη φιλοξενία του, για την άμεση αποδοχή του αιτήματός μας για συνάντηση, για τη νηφαλιότητα και την ηρεμία που τον διέκρινε σε όλη τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης καθώς και για την άμεση θετική του αντίδραση απέναντι στα θέματα που θέσαμε.
Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θέλει επίσης να ευχαριστήσει τα μέλη του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. για τις δημιουργικές τους προτάσεις και να διαβεβαιώσει τα μέλη της ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!