ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/1/2020 στα Προπύλαια & 3ωρη στάση εργασίας | NEWSEAE.GR

ΠΟΣΕΕΠΕΑ POSEEPEA

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Αθήνα, 20/01/2020

Αρ. Πρωτ.: 4

Θέμα: «Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε στάσεις εργασίας σχετικά με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους κολεγίων»

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων. Διαφωνεί με τη συγκεκριμένη  εξίσωση η οποία έρχεται να πλήξει την επιστημονική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως και την ίδια την εκπαίδευση. Οι αλλαγές αυτές προοικονομούν την ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα εντείνουν τις ανισότητες, θα καταργήσουν το δικαίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης και θα απορρυθμίσουν τον οικείο τομέα. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, από την πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αφουγκραζόμενο και ανταποκρινόμενο στις επιταγές της επιστημονικής κοινότητας που εκπροσωπεί, αντιτίθεται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «ΕΘ.Α.Α.Ε., Ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας Α.Ε.Ι., Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις» και προχωρά από κοινού με τις ομοσπονδίες, Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε, σε κήρυξη κινητοποίησης την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις ρυθμίσεις που θα αλλοιώσουν και θα καταστρατηγήσουν τους αξιολογικούς πίνακες. Επίσης θα διευρυνθούν οι εκπαιδευτικές και οι κοινωνικές ανισορροπίες.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, οφείλει και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση και στην εργασία, προάγοντας την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, αξίες που κινδυνεύουν με το συγκεκριμένο νόμο.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 3ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα και 13.15 έως 16.00 κατά το  απογευματινό, ώστε τα μέλη της Ομοσπονδίας μας να μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στα Προπύλαια και να προβούν σε πορεία προς τη Βουλή.

Ειδικότερα:

  • Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων
  • Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 ημέρα συζήτησης-ψήφισης των ρυθμίσεων 12.30 στα Προπύλαια

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Δ.Σ. ΝΕΟ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!