ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Υποβολή κατεπείγοντος αιτήματος για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα.Κεραμέως, την Υφυπουργό κα.Ζαχαράκη και Γ. Γ. κα Γκίκα | NEWSEAE.GR

POSEEPEA ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ, 13/1/2020

                                                                                           Αρ. Πρωτ.:1

                                                                        ΠΡΟΣ

                                                                        - Την Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως

- Την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη

- Τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα. Α. Γκίκα

ΘΕΜΑ: «Υποβολή κατεπείγοντος αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως, με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη και τη Γ. Γ. κα. Γκίκα».

 

Αξιότιμες,

κυρία Υπουργέ,

κυρία Υφυπουργέ,

κυρία Γενική Γραμματέα

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, που εκπροσωπεί  το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και παρόλο των καίριων και επειγόντων θεμάτων που έχουν τεθεί δεν έχετε ανταποκριθεί.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ για τους μόνιμους διορισμούς υπέβαλαν δηλώσεις περιοχών χωρίς να γνωρίζουν τα οργανικά κενά των σχολικών μονάδων, παρά μόνο θέσεις ανά διεύθυνση, τις κυρώσεις σε περίπτωση παραίτησης από τη θέση διορισμού καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης τους στις ΣΜΕΑΕ.

Ζητάμε να ανακοινωθεί από το υπουργείο ημερομηνία για εκ νέου υποβολή ή τροποποίηση των δηλώσεων περιοχών για τους μόνιμους διορισμούς μέσω του ΟΠΣΥΔ για τους  υποψήφιους, οι οποίοι συμμετείχαν στην 1ΕΑ και 2ΕΑ, λόγω του αιφνιδιασμού τους μετά τις κυρώσεις  που πρόκειται να ψηφιστούν.

 Δεδομένου ότι  δεν έχει παρθεί μέχρι τώρα απόφαση από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ως προς το ζήτημα των τοποθετήσεων των νεοδιόριστων στα σχολεία ζητάμε συνάντηση προκειμένου να σας μεταφέρουμε τις ιδιαιτερότητες των κλάδων ΕΕΠ ΕΒΠ και τη διαφοροποίηση σχετικά με τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια και τις τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες.

Τα ερωτήματα των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ είναι τα εξής:

  • Ο τριετής αποκλεισμός αφορά και στην αυτοδίκαιη παραίτηση υπαλλήλου από την πρώτη θέση σε περίπτωση αποδοχής διορισμού σε δεύτερη θέση, δηλαδή αν δεν αποδεχθεί κάποιος/α διορισμό στην 2ΕΑ, έχει τριετή ποινή αποκλεισμού και από την 3ΕΑ ή από την 1ΓΕ ή 2ΓΕ; Ή αν δεν αποδεχθεί διορισμό σε Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής έχει τριετή αποκλεισμό και από Προκήρυξη Γενικής; (Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση, ο τριετής αποκλεισμός να αφορά σε όλες τις προκηρύξεις του ΥΠΑΙΘ για τις οποίες έχουν αιτηθεί οι συνάδελφοι ).
  • Για τις προσλήψεις αναπληρωτών τι θα ισχύσει τελικά σε περίπτωση άρνησης πρόσληψης;
  • Η ρύθμιση με την οποία θα γίνονται δεκτά από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, θα ισχύσει και τις ήδη εκδοθείσες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ;
  • Και αν ναι θα υπάρξει τροποποίηση Προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ; Δεν είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό και αντιθεσμικό να αλλάζει ο νόμος των διορισμών και να προκύπτουν νέα δεδομένα, όταν έχουν ήδη περατωθεί οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2019- 2020;

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για διάλογο για σοβαρά και σημαντικά ζητήματα που έχουμε θέσει έως τώρα και να σταματήσει η απροθυμία της ηγεσίας να συζητήσει με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί πανελλαδικά το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Δ.Σ. ΝΕΟ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!