ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 | NEWSEAE.GR

POSEEPEA ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

                                                                                                                         ΑΘΗΝΑ,4/10/2019

 Αρ. Πρωτ.: 121 

               

                                                                                                                         ΠΡΟΣ

                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους

ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019».

 

Συναδέλφοι/ισσες,

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α πραγματοποιεί από κοινού με τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού) και καλεί τους Περιφερειακούς Συλλόγους – μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Πραγματοποιούμε στάση με κεντρικό αίτημα να δοθούν απαντήσεις και να πραγματοποιηθούν ενέργειες από την ηγεσία ως προς τους παρακάτω πυλώνες:

  • Διορισμοί – άμεση και ισόποση κατανομή:

Απαιτούμε άμεση δίκαια και ισόποση κατανομή των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.  

Θεωρούμε ότι η μη ανακοίνωση της κατανομής των 4.500 θέσεων από πλευράς ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ πριν την ανακοίνωση των Πινάκων, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη διαφανή διαδικασία των διορισμών.

Επίσης, μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων των ΕΒΠ αποδείχθηκε ότι η προϋπηρεσία, την οποία προτάσσαμε και διεκδικούσαμε όλες οι Ομοσπονδίες, υποδαυλίστηκε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κριτήρια. Καταγγέλλουμε κάθε μορφή καταπάτησης δικαιωμάτων και υποτίμησης απέναντι στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ- ΕΒΠ που επί χρόνια στηρίζουν την Ειδική Εκπαίδευση!

Επισημαίνουμε  τον ελάχιστο αριθμό των μόνιμων υπηρετούντων συναδέρφων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και σε Κ.Ε.Σ.Υ. (713 συνολικά), τις κενές οργανικές θέσεις (1733) και  την ανάγκη για επαρκή στελέχωση από μόνιμο και σταθερό προσωπικό σε όλες τις δομές του Υπουργείου Παιδείας, διότι τα κενά είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά!!

  • Προσλήψεις αναπληρωτών - τεράστια κενά

Οι μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών σε θέσεις ΣΜΕΑΕ έχουν ως συνέπεια την υποστελέχωση των σχολικών δομών σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα κενά  υπολείπονται ακόμα 1557 προσλήψεις κι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις για ΕΒΠ και ΠΕ25 στην εξειδικευμένη. Σύμφωνα με τις προσλήψεις του υπουργείου κατά το έτος 2018-19 φαίνεται ότι τα κενά φτάνουν κοντά τα 2.000. Μπροστά σε αυτά τα στοιχεία καλούμε το υπουργείο παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του σε σχέση με την υποστήριξη των μαθητών, σχολείων και ΚΕΣΥ!

Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση των ειδικοτήτων μας και την καταστρατήγηση των εκπαιδευτικών ζητημάτων κι αναγκών των μαθητών μας. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών. 

  • Σοβαρά κτηριακά θέματα ΚΕΣΥ -ΣΜΕΑΕ:

Η παραμονή και εργασία σε ακατάλληλους, ανεπαρκώς εξοπλισμένους ή και ανύπαρκτους χώρους αποτελεί καθημερινός κυκεώνας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ειδικά σχολεία σε κατασκευές προκάτ, σε κτήρια μη προσβάσιμα και ακατάλληλα για ΑμεΑ, φιλοξενούμενα σε μικρές περισσευούμενες αίθουσες τυπικών σχολείων, είναι μερικές από τις περιπτώσεις που συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας στην Ειδική Αγωγή για δεκαετίες μέχρι και σήμερα.

Τα ΚΕΣΥ, κυρίως τα δεύτερα που δημιουργήθηκαν στα χαρτιά το Δεκέμβριο του 2018, αλλά και πολλά από τα πρώτα έχουν σοβαρά κτηριακά ζητήματα και τρομερές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διαγνωστικό υλικό.

Προϊστάμενοι και προσωπικό των δεύτερων ΚΕΣΥ, ξεκίνησαν με τη νέα σχολική χρονιά 2019-20, να παλεύουν καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες  να εργαστούν για το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών τους, σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Πολλά από τα δεύτερα ΚΕΣΥ φιλοξενούνται στα πρώτα, τα οποία έχουν κι εκείνα κτηριακά ζητήματα, με αποτέλεσμα η λίστες των δεύτερων να προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Σε άλλα που δε φιλοξενούνται στα πρώτα, αλλά σε αίθουσες σχολείων, οι διεπιστημονικές ομάδες αναγκάζονται και γίνονται νομάδες.   Περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν που θα μπορούν να αξιολογήσουν τα παιδιά την επόμενη εβδομάδα!  Η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη και προσβλητική για τους εκπαιδευτικούς και τις ειδικότητες των  ΚΕΣΥ και απαιτούμε άμεση λύση!!!

Απαιτούμε άμεση απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματά μας!!

Δε θα δεχτούμε άλλη αδικία για κανέναν από τους κλάδους μας!!

Καλούμε τους διευθυντές της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης, τις εκπαιδευτικές ενώσεις, τους γονείς και το αναπηρικό κίνημα να συστρατευθούν ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την προσφορά ισότιμων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειες .

Καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους που δε θα παραστούν στην κινητοποίηση να πραγματοποιήσουν έκτακτες συνελεύσεις τις ώρες της στάσης προκειμένου να προταθούν μορφές διεκδίκησης των αιτημάτων μας!

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι και θα είναι αρωγός των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και των θεμάτων που αφορούν την πλήρη στελέχωση των σχολείων και δομών, θα διεκδικεί την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών στην εκπαίδευση και θα στηρίζει τους αγώνες που κατευθύνονται στην υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε:

  • Διορισμούς μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά!

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

  • Κάλυψη των κενών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ – εξεύρεση επιπλέον πιστώσεων!

  • Επίλυση των κτηριακών ζητημάτων των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ!

 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Δ.Σ. ΝΕΟ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!