ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Σύσταση Διεπιστημονικής επιτροπής και συμβολή των Δ.Σ. των Περιφερειακών Συλλόγων μελών της ως προς τη δημιουργία της | NEWSEAE.GR

POSEEPEA ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

 

ΑΘΗΝΑ, 28/09/2019

                                                                   Αρ. Πρωτ.:120

ΠΡΟΣ

Δ.Σ Περιφερειακών Συλλόγων Μελών

 

Θέμα: Σύσταση Διεπιστημονικής επιτροπής και συμβολή των Δ.Σ. των Περιφερειακών Συλλόγων μελών της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ως προς τη δημιουργία της.

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διεκδικήσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, όπως έχουν ψηφιστεί και ανακοινωθεί στο Υπουργείο Παιδείας στο υπ. Αριθ. Πρωτ. 108 υπόμνημα που κατατέθηκε στην Υφυπουργό στις 26/7/2019 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Διεκδικούμε:

-         Τη δέσμευσή σας προκειμένου τα ΚΕΣΥ να μπορέσουν να λειτουργούν και να υποστηρίζονται ως θεσμός και ως πρότυπες και απαραίτητες υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και να καλυφθούν με όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες και προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο

-         Την αναγκαιότητα  το πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ να εφαρμοστεί πλέον σε όλες τις σχολικές μονάδες και να μη παραμείνει επ’ αόριστον «πιλοτικό».

-         Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ- ΕΒΠ στη γενική εκπαίδευση για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά μαθητικών  ομάδων, της λειτουργίας της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, των οικογενειών τους και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να σχεδιάσουμε τα βήματα αυτής της διεκδίκησης θεωρούμε σημαντική τη συμβολή όλων των μελών στη διαμόρφωση συγκεκριμένης πρότασης , η οποία θα προέλθει από τη βάση με επιστημονικά κριτήρια και με τη συμβολή του ΙΜΕΓΕΕ.

Σας καλούμε να πάρετε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας ειδικής επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 44 του καταστατικού της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και να μας αποστείλετε, μετά από δικές σας ενέργειες, προτεινόμενα ονόματα συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιτροπή από όλες τις ειδικότητες, αν είναι εφικτό.

Στη συνέχεια η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα αποστείλει στην επιτροπή τις προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί προς αυτή (Ομαδες εργασίας κάθε κλάδου ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  2018-19, πρόταση ίδρυσης ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας 4/9/2019 και όποια άλλη πρόταση υπάρξει).

Ο σκοπός της ειδικής επιτροπής είναι η κατάθεση προτάσεων για τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και το σημαντικό ρόλο των ΚΕΣΥ ως προς το συντονισμό και την υποστήριξη των σχολικών μονάδων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Λόγω των προαναγγελθέντων διορισμών στην γενική εκπαίδευση οι προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΕΠ ΕΒΠ αλλά και συμπεριλαμβάνοντας καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να εστιάσουν στην δημιουργία οργανικών θέσεων στην γενική εκπαίδευση.

Λόγω της κρισιμότητας δημιουργίας οργανικών θέσεων για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών θα σας παρακαλούσαμε να αποστείλετε τα ονόματα, τον κλάδο και στοιχεία επικοινωνίας όσων θα αποφασίσετε να συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή από τον Σύλλογο σας έως τις  10 / 10 /19.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Δ.Σ 10.07.2019


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!