ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προτεινόμενο σχέδιο δράσεων ενάντια στις προθέσεις του ΥΠΠΕΘ για το νέο σύστημα διορισμών | NEWSEAE.GR

ΠΟΣΕΕΠΕΑ NEWSEARE.GR ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

τηλ.: 6972056448

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

ΑΘΗΝΑ, 16/12/2018
Αρ. Πρωτ.: 217
ΠΡΟΣ
· Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους

Θέμα: «Προτεινόμενο σχέδιο δράσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ενάντια στις προθέσεις του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για το νέο σύστημα διορισμών»

            Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων και τις συλλογικές αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα από εποικοδομητικές και δημοκρατικές διαδικασίες ενημερώνει για το σχέδιο δράσεων που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες, εφόσον όπως διαρρέεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας ανακοινώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α δηλώνει με κατηγορηματικό και έντονο τρόπο ότι δε θα ανεχτεί σε καμία περίπτωση το σχέδιο που απεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας να μην εξασφαλίσει την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ως το κυρίαρχο κριτήριο διορισμού. Η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε δομές της Ειδικής, της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι αδιαπραγμάτευτη για την Ομοσπονδία και δε θα πρέπει να είναι ισοβαρής με τα άλλα δύο κριτήρια (ακαδημαϊκά και κοινωνικά) που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας αλλά θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο.

Η Ομοσπονδία δε θα συμφωνήσει να βρεθούν συνάδερφοι Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην ανεργία, συνάδερφοι που όλα αυτά τα χρόνια παρείχαν αδιαλείπτως και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας τις υπηρεσίες τους σε δομές της Εκπαίδευσης με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Απαιτούμε λοιπόν την κάλυψη όλων των κενών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. τώρα με μόνιμους διορισμούς. Δηλώνουμε κατηγορηματικά και με όλες μας τις δυνάμεις ότι δε θα δεχθούμε να μην πάρουμε ως Ομοσπονδία το ποσοστό των κατανομών που αναλογεί στους κλάδους μας.

Καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση του σχεδίου συστήματος των διορισμών σε περίπτωση που βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση από όσα ως Ομοσπονδία διεκδικούμε θα μας βρει στους δρόμους.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!