Ενημέρωση από την Πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ για την επίσκεψη του Δ/ντη ΕΑΕ του ΥΠΠΕΘ στην Ξάνθη - www.newseae.gr

ΚΑΣΣΙΑΝΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΑΕ ΥΠΠΕΘΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ. κα ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ

  Aγαπητοί συνάδελφοι,
 Την Τετάρτη 2 Μαΐου μέλη του συλλόγου Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ. παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ξάνθης με ομιλητή τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κασσιανό Παναγιώτη για το Νομοσχέδιο που αφορά στις Υποστηρικτικές Δομές στην Εκπαίδευση.
   Μετά την αρχική ενημέρωση για το σχέδιο νόμου, τέθηκαν καίρια ερωτήματα και προβληματισμοί από τους γονείς, τους προϊσταμένους των ΚΕΔΔΥ, τους διευθυντές ειδικών σχολείων, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής καθώς και τους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.  για πολλά σημεία του νομοσχεδίου που είναι ανεφάρμοστα στην πράξη.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ άλλων τονίστηκε από την πρόεδρο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ  η αναγκαιότητα για στελέχωση των ΠΕΚΕΣ με Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που προέρχονται από τις ειδικότητες των ΕΕΠ (καθώς δεν έχει προβλεφθεί στο σχέδιο νόμου στο άρθρο 5 που αναφέρεται στη στελέχωση των ΠΕΚΕΣ), για στελέχωση όλων των ΕΔΕΑΥ, για επιμόρφωση του προσωπικού των ΚΕΣΥ, καθώς επίσης τέθηκε η άμεση ανάγκη για μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π κ Ε.Β.Π.
 Ο κ Κασσιανός παραδέχτηκε ότι στην ειδική αγωγή εργάζονται 11800 αναπληρωτές από όλες τις ειδικότητες και ότι ο Υπουργός Παιδείας προτίθεται να μιλήσει για μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας τον Σεπτέμβρη του 2018. Ακόμη, ο κ. Κασσιανός ανέφερε ότι στην πρόταση της Ομοσπονδίας μας να οριστούν 2 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που προέρχονται από τις ειδικότητες των ΕΕΠ   σε κάθε ΠΕΚΕΣ, το Υπουργείο αντιπρότεινε να υπάρχει ένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για κάθε ειδικότητα ΕΕΠ σε όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι παραδέχτηκε ο διευθυντής ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ότι αφού τελικά δε δέχτηκε η Ομοσπονδία την πρόταση του Υπουργείου (η οποία είναι άξιο απορίας αν πιστεύει κι ο ίδιος ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη) δε θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που προέρχονται από τις ειδικότητες των ΕΕΠ σε κάθε ΠΕΚΕΣ.   Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει με μεγάλη έμφαση ότι μ’ αυτό το νομοσχέδιο για πρώτη φορά θα δίνεται η δυνατότητα να επιλεγεί ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ με παιδαγωγική επάρκεια. Τέλος, ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός για επιμόρφωση  στο προσωπικό των ΚΕΣΥ από το ΙΕΠ.
Με εκτίμηση
Ιορδανίδου Κρυσταλλία
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ.

Πηγή


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!