Μαργαρίτη Μαρία: Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για το ΠΥΣΕΕΠ Αττικής | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ NEWSEAE.GR

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΣΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

5/11/2018

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Έφτασε και η στιγμή των εκλογών. Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε για τις θέσεις των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Μία από τους υποψηφίους, είμαι και εγώ. Για όσους δεν με ξέρουν, είμαι επαγγελματίας Κοινωνική Λειτουργός από το 1988 και έχω βρεθεί στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις, τις οποίες σας παραθέτω συνοπτικά:  

Εργασιακή ταυτότητα

- Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου

- Πρώην Διευθύντρια  Εξειδικευμένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ΑμεΑ - Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας

- Πρώην Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων - Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας

- Πρώην Υπεύθυνη Τομέα Αποκατάστασης παιδιών και νέων με ειδικές ανάγκες του  -ΙΚΕ  Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ

- Άμισθος εθελοντής, εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής  Β' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ

- Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (Ε.Ε.Υ.Τ) Μέλος της συγγραφικής ομάδος του βιβλίου:  "Στοιχεία Ειδικής Αγωγής και Φροντίδας"  Εκδόσεων ΟΕΔΒ

Συνδικαλιστική δραστηριότητα:

- Τακτικό Αιρετό Μέλος του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής

- Τακτικό Αιρετό Μέλος του  Ά τμήματος Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής  του Υπ.Π.Ε.Θ.

- Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  Ειδικής Αγωγής -Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

- Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής -Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Α.

- τ. Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  Ειδικής Αγωγής -Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

- τ. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής -Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Α.

- τ. Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής -Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Α.

Καταρχήν θέλω να ζητήσω από τους συναδέλφους όλων των κλάδων, να πάνε να ψηφίσουν.

Η ψήφος είναι η πραγματική δύναμή μας και δεν πρέπει να την αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα, ειδικά στα δύσκολα επαγγελματικά χρόνια που ζούμε.

Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία. Με αρκετούς έχω συνεργαστεί, με πολλούς έχω διαφωνήσει και διαφωνώ ακόμη, αλλά πρέπει να πω ότι όλοι είναι ευαισθητοποιημένοι στα προβλήματα του κλάδου και προσπαθούν.

Ένα από τα βασικά σημεία που διαφωνώ με κάποιους υποψηφίους είναι το θέμα του υποτιθέμενου ασυμβίβαστου στην εκλογή συναδέλφων που έχουν θέσεις ευθύνης. Δεν θέλουν δηλαδή να είναι κάποιος π.χ. Διευθυντής και Αιρετός. Πιστεύω ότι αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο σφάλμα.

Θα έπρεπε να αποζητάμε οι αιρετοί που συνδιαλέγονται με το Υπουργείο και αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων μας, να έχουν όσο δυνατόν περισσότερη εμπειρία γίνεται. Και ο τρόπος που αποκτάς εμπειρία, δύναμη στην φωνή σου και ισχυρή προσωπικότητα, είναι σίγουρα και οι ευθύνες και υπευθυνότητες που έχεις κληθεί να εκπληρώσεις και να ανταποκριθείς σε αυτές.

Δεν είναι προς το συμφέρον μας, να αποκλείουμε ανθρώπους που έχουν σφαιρικότερη άποψη, για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Στα δύο χρόνια που υπηρέτησα σαν αιρετή, βρέθηκα σε περισσότερα από 70 συμβούλια. Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι σε όλα αυτά τα συμβούλια είμαστε μειοψηφία έναντι των διορισμένων. Έτσι, δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε την άποψή μας. Κάθε πίστωση που έχει δοθεί από αυτά τα συμβούλια, κάθε ειδικότητα που έχει διορισθεί, κάθε προϋπηρεσία που έχει εγκριθεί και κάθε δικαιολογητικό (πτυχία, εμπειρία, κλπ) που έχει γίνει αποδεκτό, είναι μια νίκη μετά από πολύωρες συνεδριάσεις, των παρευρισκόμενων αιρετών.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι όσο καλύτερη γνώση του κλάδου και του εργασιακού χώρου έχει κάποιος εκλεγμένος τόσο καλύτερα είναι για το όφελος όλων.

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι θέμα ασυμβίβαστου δεν τίθεται από καμία νομική άποψη. Δεν υπάρχει νομοθετημένος αποκλεισμός υποψηφίου με πρόφαση την επαγγελματική του πρόοδο.

Και επειδή το γνωρίζουν αυτό όσοι θέτουν το θέμα, ελίσσονται και προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν ηθική έννοια κι όχι νομική. Η άποψη αυτή είναι απολύτως αστήρικτη , αφού το ήθος δεν είναι επαγγελματικό προσόν αλλά ποιοτικό συστατικό χαρακτήρα. Με δυο λόγια, στις δημοκρατίες δεν συνηθίζεται η επαγγελματική εξέλιξη κάποιου να λογίζεται ως μειονέκτημα και λόγος αποκλεισμού. Είναι δε και κάπως κακόγουστο να κατηγορούνται από αντιπάλους υποψηφίους οι εκλεγμένοι από τον κλάδο, για τις επαγγελματικές τους ιδιότητες, προσβάλλοντας έτσι όσους τους εξέλεξαν.

Το βάρος των ενεργειών μας, πρέπει να πέφτει σε πολύ σοβαρότερα ανοικτά θέματα που απαιτούν την προσοχή μας.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς σε συνεργασία με τους αιρετούς, πρέπει να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις, για να λυθούν φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της αναγνώρισης προϋπηρεσίας.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε στα υπηρεσιακά συμβούλια, να παλεύουμε ανεμόμυλους, προσπαθώντας να πείσουμε για τα αυτονόητα, δηλαδή την αναγνώρισης της επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε άλλες δομές και υπηρεσίες ή στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά είναι τα σημεία που οφείλουμε να προωθήσουμε ως αιρετοί και να έχουν την προτεραιότητα στις ενέργειες και προτάσεις μας. Ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, που θα έχει την δική μου αμέριστη προσοχή και για το οποίο θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου.

Ένα τρίτο σημείο που θέλω να θίξω, είναι η κομματική ταυτότητα. Είναι προς το συμφέρον των κλάδων μας, να βρισκόμαστε ενωμένοι, πάνω στον άξονα των επαγγελματικών προβλημάτων μας και μακριά από κομματικές λογικές. Γι αυτό το λόγο και υποστηρίζω το ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Όλοι οι επαγγελματίες των κλάδων μας, πασχίζουν καθημερινά, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους εξυπηρετούμενους. Είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε να διαφυλάξουμε τις εργασίες μας χωρίς κομματικές ταυτότητες.

Σας ζητώ λοιπόν, να με τιμήσετε με την ψήφο σας για την θέση Αιρετού στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής, μια θέση από την οποία θα συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.

Σας καλώ να συμμετέχετε όλοι στις εκλογές, για την ανάδειξη αιρετών με όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη δύναμη.

Σας καλώ να αναδείξετε τα ικανά άτομα του κλάδου μας, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες κάνοντας πράξη την ρήση του πρωταθλητή καλλιτεχνικού πατινάζ και Πρεσβευτή των Special Olympics Scot Hamilton:

"Η μόνη αναπηρία, είναι η αρνητική διάθεση για ζωή".

Με εκτίμηση

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Κοινωνική Λειτουργός ΠΕ30

Υποψήφια Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Αττικής


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!