Γιάννης Τότσιος Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας: Σχετικά με την πορεία των τοποθετήσεων των αναπληρωτών - NEWSEAE.GR

ΤΟΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γιάννης Τότσιος Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας

Τρίκαλα 09 /10/2018

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την πορεία των τοποθετήσεων των αναπληρωτών για την περιφέρεια Θεσσαλίας.  

Από τις 5 Σεπτεμβρίου που συνεδρίασε το Υπηρεσιακό συμβούλιο Θεσσαλίας για την κατανομή των πιστώσεων που διατέθηκαν στην περιφέρειά μας , μόλις χθες  08 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε  η διαδικασία τοποθέτησης όλων των πιστώσεων και συνεπώς όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές βρίσκονται στις θέσεις τους. Για την περιφέρειά μας που σημειωτέων είναι η τέταρτη περιφέρεια πανελλαδικά σε αριθμό πιστώσεων , ο χρόνος  ολοκλήρωσης των τοποθετήσεων ήταν πολύ σύντομος και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν λάβουμε υπόψη ότι άλλες περιφέρειες με μικρότερο αριθμό πιστώσεων δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το σύνολο των τοποθετήσεων. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει πριν μία εβδομάδα αν :

α) μερικές συναδέλφισσες , μερικοί συνάδελφοι  δεν εξαντλούσαν τον νόμιμο χρόνο  για την αποδοχή ή όχι της θέσης που υπήρχε όταν έφτασε η σειρά τους να διαλέξουν σχολική μονάδα,
β) μερικές συναδέλφισσες , μερικοί συνάδελφοι  αναπληρωτές  απαντούσαν άμεσα στην τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφέρεια. Υπήρξαν όμως και συναδέλφισσες ή συνάδελφοι που άργησαν να απαντήσουν στις τηλεφωνικές κλήσεις της γραμματείας.
γ) δύο ή τρεις θέσεις καλύπτονταν γρηγορότερα και δεν υπήρχαν αρνήσεις με συνέπεια να χρειάζεται έγγραφη άρνηση μη αποδοχής της θέσης.

Αυτά τα προβλήματα τα έχουμε κάθε χρόνο. Ας ελπίσουμε την επόμενη σχολική χρονιά να εφαρμοστεί πανελλαδικά ο ενιαίος πίνακας, και να σταματήσουν οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες.

Ενημερωτικά για τους Ψυχολόγους ΠΕ 23, ο πίνακας σταμάτησε στο αριθμό 37 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019, απομένουν να ολοκληρωθούν οι 17 πιστώσεις των ΠΕ 23 (ψυχολόγων) για τα ΕΠΑΛ. Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν στη διαύγεια και αυτές.

Για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς ΠΕ 30, τοποθετήθηκαν μέχρι και τον αριθμό  47 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Για τους Σχολικούς Νοσηλευτές ΠΕ 25 ο πίνακας έφτασε μέχρι και τον αριθμό 34 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Για τους Λογοθεραπευτές ΠΕ 21 / ΠΕ 26 ο πίνακας έφτασε μέχρι και τον αριθμό 15 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Για τους Φυσιοθεραπευτές ΠΕ 28 ο πίνακας έφτασε μέχρι και τον αριθμό 10 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Για τους Εργοθεραπευτές ΠΕ 29 ο πίνακας έφτασε μέχρι και τον αριθμό 13 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Για τους Επαγγελματικούς  Συμβούλους  ΠΕ 22, τοποθετήθηκαν και οι δύο (2) συναδέλφισσες που ήταν στο πίνακα .

Για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, ΕΒΠ, ο πίνακας έφτασε μέχρι και τον αριθμό 92 του οριστικού πίνακα αναπληρωτών 2018 – 2019 .

Να παρατηρήσω α)ότι υπάρχουν συναδέλφισσες και συνάδελφοι που αρνήθηκαν να τοποθετηθούν και αποκλείστηκαν από τον πίνακα για την τρέχουσα σχολική χρονιά, και β) ότι υπάρχουν συναδέλφισσες και συνάδελφοι που είχαν επιλέξει νομούς που καλύφθηκαν οι θέσεις ,αυτοί  παραμένουν στον πίνακα και θα ερωτηθούν εκ νέου αν υπάρξουν νέες πιστώσεις .

Τέλος όσον αφορά ερωτήματα για Β! φάση  πιστώσεων, οι μέχρι σήμερα ενημέρωση είναι : α) Για το ΕΒΠ και το ΠΕ 25 στην εξειδικευμένη έχει διατεθεί το 60% , και επομένως υπάρχει ακόμη το 40%, θα διατεθεί πιθανόν μετά το τέλος του μηνός Οκτώβρη με τις τελευταίες εκθέσεις – προτάσεις των ΚΕΔΔΥ, β) Για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΣΔΕΥ,  οι δηλώσεις του Υπουργείου είναι ότι δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις σε ΕΕΠ αλλά και σε ΕΒΠ, όμως οι πληροφορίες λένε ότι πιθανόν να υπάρξει  ένα υπόλοιπο από τις μη διατεθειμένες μέχρι σήμερα πιστώσεις  αλλά και από ένα χρηματικό ποσό ικανοποιητικό που υπάρχει στο υπουργείο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, γ) Για τα ΚΕΔΔΥ / ΚΕΣΥ πιστεύω ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα που είχαμε τουλάχιστον στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ελπίζω με τα παραπάνω να έχετε μια καλή εικόνα των προσλήψεων. Εύχομαι να είναι  μια καλή σχολική χρονιά για όλους μας.

ΤΟΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σχολικός  Ψυχολόγος
Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.:  6945358552


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!