ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ: Ενημέρωση για θέματα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ ΠΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1

Ενημέρωση για θέματα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

12/9/2018

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της  Επιτροπής για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Σ.Μ.Ε.Α.Ε.), στην οποία μετέχουν και οι Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) κο Π. Κασσιανό.
•    Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της παραπάνω  μοριοδότησης λόγω δυσπρόσιτης σχολικής μονάδας και για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπως ακριβώς ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς και ο Διευθυντής συμφώνησε προς την κατεύθυνση της αναγκαίας νομοθετικής πρόβλεψης για το θέμα αυτό.
•    Σχετικά με τις πιστώσεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.  ο κος Κασσιανός εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να διαθέσει για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. πιστώσεις που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης πιστώσεων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς και όποιες εξοικονομηθούν από την μισθολογική διαφορά των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. από τους αναπληρωτές Ε.Β.Π..
•    Για την πρόσληψη των περίπου 220 Ψυχολόγων(ΠΕ23) στα ΕΠΑ.Λ., όπου ένας Ψυχολόγος θ απασχολείται σε 2 σχολεία, αναμένεται  ένα Φ.Ε.Κ. προαπαιτούμενο για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης.
•    Επίσης  συζητήθηκε το θέμα της διάθεσης αναπληρωτών Ε.Β.Π. σε παραπάνω  της μιας Σχολικές Μονάδες Γενικών Σχολείων για υποστήριξη μαθητών και μάλιστα μη συστεγαζόμενες και τον κινδύνους  που αυτή η ενέργεια περικλείει για τους μαθητές.
•    Όσον αφορά στις εργασίες της Επιτροπής για τη σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.,  αυτές βρίσκονται σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
•    Για μια ακόμη φορά τέθηκε το θέμα της συλλογής των λειτουργικών κενών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και η ανάγκη αλλαγής αυτού του αναξιόπιστου συστήματος.
•    Τέλος, είναι στον Υπουργό για υπογραφή η Εγκύκλιος για τις Εκλογές αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και στα 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., οι οποίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018.


Οι Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!