Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής - Μαργαρίτα βίντεο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Η δύναμη μέσα μας - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Το βίντεο  με τίτλο "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Η δύναμη μέσα μας", είναι ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε με τους εκπαιδευόμενους του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας του.

Η σκηνοθεσία είναι της Annabelle Αρώνη που συνέλαβε την ιδέα με τη βοήθεια του Βάσια Τσοκόπουλου και της Μαρίας Γεωργοπούλου. H εταιρεία παραγωγής είναι η AVION FILMS.

Δείτε το βίντεο:

Λίγα λόγια για το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής - Μαργαρίτα

Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ εξυπηρετεί 100 σπουδαστές με νοητική υστέρηση ηλικίας 14 έως 25 ετών, ενώ υποστηρίζει άλλους 14 αποφοίτους του που εργάζονται στην ανοιχτή αγορά εργασίας. Έχει 31 άτομα προσωπικό και υλοποιεί από το 2013 πρόγραμμα εκπαίδευσης στην υποστηριζόμενη διαβίωση σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του στο Παγκράτι.
Η εισαγωγή στις υπηρεσίες και τα προγράμματά του κέντρου, γίνεται κατόπιν αξιολόγησης από τη διαγνωστική ομάδα, που αποτελείται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, εργοθεραπευτή.

Προσφέρει υπηρεσίες:
•    εκπαίδευσης
•    ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης
•    επαγγελματικής απασχόλησης και υποστήριξης.

Στα εργαστήρια, οι νέοι και οι νέες εξασκούνται σε δεξιότητες καθημερινής ζωής (π.χ. μαγειρική, αυτοϋπηρέτηση, κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.), σε γενικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. υπευθυνότητα, συνέπεια, συνεργατικότητα, κ.α) και σε ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, χρήση επαγγελματικών τεχνικών κ.α.). Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σε όλη τους την πορεία υποστηρίζονται από διεπιστημονική ομάδα ειδικών (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.α.).

Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν και γίνεται χρήση των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων.

Στόχος του Μαργαρίτα, μέσω των υπηρεσιών και των προγραμμάτων του, είναι να προσφέρει ευκαιρίες σε νέους και νέες με νοητική υστέρηση για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, αυτονομία, κοινωνική και επαγγελματική ένταξη.

Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής - Μαργαρίτα

Διεύθυνση: Μεσολογγίου 4-6 & Ραιδεστού 7-9, Νέα Πεντέλη, Αθήνα 152 36

Τηλέφωνο: 210 - 613 81 50 / 210 - 804 48 12

Τηλεομοιοτυπία: 210 - 803 11 96

Χάρτης


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!