Δωρεάν Συμμετοχή σε ομάδα Δραματοθεραπείας Εφήβων με Αυτισμό (ΔΑΦ) και φορέα το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου - NEWSEAE.GR

Δραματοθεραπεια για Έφηβους με Αυτισμό
Προσκαλούνται έφηβοι ηλικίας 11 έως 17 ετών, με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), να συμμετέχουν σε ομάδα δραματοθεραπείας!

Θα πραγματοποιηθούν 15 ομαδικές συνεδρίες, μία φορά την εβδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών.

Υπεύθυνος φορέας είναι το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τι είναι η δραματοθεραπεία;

Η δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας που εμπεριέχει την στοχευμένη χρήση των τεχνικών του θεάτρου και του Δράματος, όπως παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμός, αφήγηση, ζωγραφική, δραματοποίηση με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη και έκφραση του ατόμου λεκτικά ή μη λεκτικά, βοηθώντας στην επίτευξη αλλαγών σε ατομικό, κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οι δραματοθεραπεύτριες της ομάδας:

Η Λουκία Μπολολιά είναι ψυχοπαιδαγωγός (MSc) - δραματοθεραπεύτρια (UK Registered) και υποψήφια διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχολογίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει εργαστεί κλινικά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, σε δομές ψυχικής υγείας, σε σχολεία και κέντρα παρέμβασης με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση/ διανοητική αναπηρία, ψυχωσικές διαταραχές, άνοια και εξαρτήσεις.Το ακαδημαϊκό/ερευνητικό της πεδίο εστιάζει στην δραματοθεραπεία ως ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά και νέους με διάγνωση νευροαναπτυξιακών διαταραχών.

Η Ιωάννα Αυγερινού είναι δραματοθεραπεύτρια - μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ) και ηθοποιός. Έχει εργαστεί σε ψυχιατρικές δομές και κέντρα απεξάρτησης με πληθυσμούς με αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχωσική συνδρομή, γονείς τοξικοεξαρτημένων, εξαρτήσεις. Είναι συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων δραματοθεραπείας με επίκεντρο το σώμα και τον τρόπο που επικοινωνούμε μέσω αυτού. Συνεργάζεται με επιλεγμένους δήμους της Αττικής καθώς και με Κέντρα Θεραπείας & Τέχνης, με στόχο την ανάδειξη της θεραπευτικής πλευράς των τεχνών και του πολιτισμού. Εργάζεται ως ατομική και ομαδική θεραπεύτρια.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Μέσα από την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, το μοίρασμα και την φαντασία, θα δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος όπου θα εξερευνηθούν τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις συμπεριφορές αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Στις συνεδρίες θα χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις τεχνικές της δραματοθεραπείας όπως το παιχνίδι ρόλων, την ζωγραφική, τους μύθους, την δραματοποίηση και την αναπαράσταση, προσαρμοσμένες πάντοτε στις ανάγκες και στην προσωπικότητα των μελών της ομάδας.
Παράλληλα, θα διερευνηθεί η αποτελεσματικότητα της δραματοθεραπευτικής προσέγγισης και των τεχνικών της όσον αφορά στις ανάγκες των εφήβων στο φάσμα του αυτισμού.

Xώρος διεξαγωγής

Οδός Εργοτίμου 9, 11634, Αθήνα (πλησίον της στάσης μετρό «Ευαγγελισμός»).

Περισσότερες πληροφορίες:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ:+30 697 4109263


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!