• +30 2109319091
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διάλεξη με τον Kαθηγητή Ψυχολογίας René Kaës 15/2/2019 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

 τον René Kaës 15 02 2019 ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνικη Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον  René Kaës και θέμα: ''Πολλαπλότητα, Ετερογένεια, Μοναδικότητα και Ιδεολογία στις ομάδες και στους θεσμούς'', την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου και ώρα 19.00-20.30.

Το μοντέλο του ομαδικού ψυχικού οργάνου μετεξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, με ποικίλες εφαρμογές στην ανάλυση της οικογένειας, του ζευγαριού και των θεσμών.

Σήμερα έχουν ενσωματωθεί σ’ αυτό τα στοιχεία του Πολλαπλού, του Ετερογενούς και του Μοναδικού.

Στην ομιλία θα παρουσιαστούν αυτά τα στοιχεία, τόσο ως προς τα γενικά τους χαρακτηριστικά όσο και ως προς το πώς τα ίδια εξειδικεύονται στο καθένα από τα παραπάνω πεδία και στους μεταξύ τους συνδυασμούς.

Στη συνέχεια θα εξεταστεί το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες για την ανάλυση των θεσμών, του πολιτισμού και της κοινωνικότητας. Θα υποστηριχθεί, ότι ο περιορισμός του πολλαπλού, του ετερογενούς και του μοναδικού συνιστά μια από τις θεμελιώδεις διαστάσεις της ιδεολογικής θέσης.

Ο René Kaës, ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Lyon, θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή θεωρητικούς της ψυχανάλυσης των ομάδων διεθνώς. Η πλούσια συγγραφική του παραγωγή και η έντονη διεθνής παρουσία του έχουν κυριολεκτικά σφραγίσει το θεωρητικό και κλινικό επιστημονικό πεδίο της ψυχανάλυσης των ομάδων. Στη χώρα μας κυκλοφορούν ήδη σε μετάφραση τα έργα του Ένας πληθυντικός ενικός (Εκδόσεις Καστανιώτη) και Οι ψυχαναλυτικές θεωρίες των ομάδων (Δαίδαλος/Ζαχαρόπουλος), ενώ είναι υπό έκδοση το Η ιδεολογία. Η ιδέα, το Ιδεώδες, το Είδωλο (Εκδόσεις Παπαζήση). Το 2010 ο René Kaës αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Η ομιλία θα γίνει στα γαλλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

Συμμετοχή 10 Ευρώ. Απαλλάσσονται οι εκπαιδευόμενοι της ΕΕΨΨΟ και οι συμμετέχοντες στο Δια-τμηματικό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευση.

Επικοινωνία:
Νυμφαίου 4, 115 28 Αθήνα
Τηλ & Fax: 210 7718599
Υπεύθυνη Γραμματείας: Εύη Οικονομοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • τηλέφωνο : 2109319091
  • email : popigeorgiou@yahoo.gr

Επισκεψιμότητα

Online από 22/3/2018

001951996
Online 16

Καιρός

Η σελίδα μας στο Facebook

Copyright Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!