• +30 2109319091
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον ΑΣΕΠ 17/7/2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

ΑΘΗΝΑ, 17/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. (του Προέδρου κου Παπαευθυμίου, της Αντιπροέδρου κας Γεωργακάκου,  της ταμίας κας Μαργαρίτη),  της Προέδρου του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής κας Μπουλμέτη, της κας Βάσιας Σταθά και κας Αμαλίας  Κόλα, μέλη του ΣΕΕΠΕΑΑ,  με τους υπευθύνους του ΑΣΕΠ (την  Γενική Διευθύντρια  κα Καλλιόπη Στάγκα και τη προϊσταμένη του Γ΄ Διεύθυνσης Επιλογής Προσωπικού κα Σταθοπούλου Μαρία )  σχετικά με το ζήτημα της απόρριψης των αιτήσεων.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ένα θετικό κλίμα και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός  διάλογος όπου ανταλλάχθηκαν  απόψεις επί των σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει με την απόρριψη σημαντικού αριθμού συναδέλφων και του ΕΒΠ αλλά και του ΕΕΠ.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η υπεύθυνη δήλωση που υποχρεούνταν να υποβάλουν οι υποψήφιοι έπασχε στον τρόπο που είχε διατυπωθεί, με πολλά σημεία να μην έχουν τετραγωνίδιο για συμπλήρωση ενώ άλλα είχαν, οδηγώντας αρκετούς συναδέλφους σε παραπλάνηση.

Επίσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι έχουν απορριφθεί συνάδελφοι με πολύχρονη προϋπηρεσία στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης,  οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν κανένα κόλλημα τα προηγούμενα χρόνια, ότι δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από τις ΠΔΕ ως προς την συμπλήρωση των αιτήσεων όπως τα προηγούμενα χρόνια και ότι υπήρξε μια πρωτοφανής αυστηρότητα από πλευράς εγκυκλίου που οδηγούσε σε απόρριψη όλων όσων είχαν ελλιπή συμπλήρωση των τετραγωνιδίων.

Από την πλευρά του ΑΣΕΠ μας έγινε γνωστό ότι σε μια ύστατη προσπάθεια βοήθειας των απορριπτέων από τους προσωρινούς πίνακες, ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας να τους γνωστοποιηθεί ποια από τα τετραγωνίδια αποτελούσαν κόλλημα συμμετοχής , ποια κόλλημα πρόσληψης και ποια ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το ΥΠΠΕΘ απάντησε σχετικά και με βάση αυτή το ΑΣΕΠ θα διαμορφώσει τη δική του στάση ως προς την εξέταση των ενστάσεων.

Βέβαια μας δήλωσαν σαφώς ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να παραβλέψει τις οδηγίες της εγκυκλίου διότι αν το κάνει έρχεται σε αντίθεση με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο βάση του οποίου παρέχει τις υπηρεσίες του.

Από την όλη συζήτηση αποκομίσαμε την αντίληψη ότι σε επίπεδο εξέτασης των ενστάσεων θα υπάρξει δικαίωση αρκετών συναδέλφων, όχι όμως του συνόλου.

Μας τονίστηκε επίσης η ανησυχία του ΑΣΕΠ για το χρονοδιάγραμμα που είναι πλέον πολύ ασφυκτικό και δεν πρέπει να οδηγηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε μεγάλη καθυστέρηση.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και στο Υπουργείο αύριο, σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Τζούφη.              

Επίσης  μας πληροφόρησαν ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου 2018 θα έχουν δοθεί οι πίνακες  του ΕΒΠ προς αναμόρφωση.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνεργασία και με το ΣΕΕΠΕΑΑ θα συνεχίσει καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της, προσδοκώντας στην αποκατάσταση μεγάλου μέρους των ενστάσεων.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • τηλέφωνο : 2109319091
  • email : popigeorgiou@yahoo.gr

Επισκεψιμότητα

Online από 22/3/2018

000946203
Online 22

Καιρός

Η σελίδα μας στο Facebook

Copyright Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
Produced by agorainfo
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!