• +30 2109319091
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου Μ. Βάρκας Συνάντηση με την Υφυπουργό Μ. Τζούφη - Newseae.gr

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΚΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ - ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη, αρμόδιας μεταξύ άλλων για θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τονίστηκε από τη μεριά μου, με την ιδιότητα του Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή γενικότερα και από τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ ειδικότερα. Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι το ποσοστό κάλυψης των κενών από μόνιμους είναι ελάχιστο αφού οι μόνιμοι ΕΕΠ – ΕΒΠ που υπηρετούν στις διάφορες δομές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι αυτή τη στιγμή 17, ενώ οι αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρετούν καλύπτοντας λειτουργικά κενά είναι 110!

Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αύξησης των πιστώσεων που διατίθενται για πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες, η ανάγκη εξίσωσης των αναπληρωτών με τους μόνιμους ως προς τις παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και το πρόβλημα με τα καθηκοντολόγια Σχολ. Νοσηλευτών και ΕΒΠ που εργάζονται σε γενικά σχολεία.

Από τη μεριά της η κ. Τζούφη έδειξε ότι γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας, μίλησε για την προοπτική μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και τόνισε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα διατεθούν οι ίδιες τουλάχιστον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το καθηκοντολόγιο Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που υπηρετούν στα γενικά σχολεία έχει ήδη υπογραφεί και εκκρεμεί η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Μιχάλης Βάρκας, ΠΕ 23
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • τηλέφωνο : 2109319091
  • email : popigeorgiou@yahoo.gr

Επισκεψιμότητα

Online από 22/3/2018

002295955
Online 16

Καιρός

Η σελίδα μας στο Facebook

Copyright Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!