• +30 2109319091
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ: Ενημέρωση για τις νέες προσλήψεις ΕΕΠ & ΕΒΠ, Μετατάξεις, Οργανικές Θέσεις κλπ - NEWSEAE.GR

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ

Ενημέρωση για νέες προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., Μετατάξεις, νέες Οργανικές Θέσεις, αλλαγές του Π.Δ. 1/2003, Επιμόρφωση των κλάδων

10/9/2018

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου & Βασίλη Βούγια

Μετά από ενημέρωσή μας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) κο Π. Κασσιανό, σας πληροφορούμε σχετικά με:

1.- Νέες πιστώσεις για την Εξειδικευμένη Υποστήριξη μαθητών από Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25).
 Ήδη έχει δρομολογηθεί η αποστολή των πιστώσεων που αφορά στο 40% των  υπολειπόμενων,  στις οποίες έχει προστεθεί και ένας επί πλέον σημαντικός αριθμός νέων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες  της Εξειδικευμένης Υποστήριξης(Παράλληλη Στήριξη) μαθητών/τριών.
Όσον αφορά σε νέες πιστώσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ., ισχύουν όσα έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, δηλαδή πως από ότι περισσέψει από τη διάθεση πιστώσεων από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και από την τελική τους διευθέτηση, ένα μέρος αυτού θα διατεθεί για προσλήψεις κυρίως σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

2.- Διαδικασία Μετατάξεων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την δυνατότητα απόσπασης  μελών  Ε.Ε.Π. από την Ειδική Αγωγή προς άλλους τομείς της εκπαίδευσης και το αντίστροφο βρίσκεται υπό διαμόρφωση.
Από την πλευρά μας τέθηκε έντονα το θέμα της δυνατότητας Μετάταξης και μελών Ε.Β.Π. και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα υπάρξει η σχετική πρόβλεψη.

3.- Διαδικασία προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να ισχύσει κοινή για όλη την εκπαίδευση διαδικασία, η  οποία θα προβλέπει ως υποχρεωτική την Παιδαγωγική Επάρκεια για όλους τους κλάδους, κάτι που δεν θα αποτελεί κόλλημα πρόσληψης, θα δημιουργεί όμως την υποχρέωση της απόκτησης της μετά τον διορισμό και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με διαδικασία που θα είναι διευκολυντική για όλους.

4.-Σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων και Μεταθέσεις  μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..
Ζητήσαμε από το Υπουργείο, αναφορικά με τη σύσταση των νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., η δυνατότητα να δοθούν στις επόμενες Μεταθέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των συναδέλφων, οι οποίοι για πολλά χρόνια στηρίζονται στον θεσμό των Αποσπάσεων.
Πήραμε την διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει και ότι τα Οργανικά κενά θα ανακοινωθούν περί τον μήνα Φεβρουάριο του 2019, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος διεκπεραίωσης των Μεταθέσεων.

5.- Αλλαγές στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Προεδρικού Διατάγματος(Π.Δ.)1/2003.
Ως προς τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αυτές θα είναι σε περιορισμένη έκταση και θα είναι ακριβώς αυτές που θα εναρμονίζουν τις αρμοδιότητες των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με τα αντίστοιχα συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε.. Να υπενθυμίσουμε πως η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει καταθέσει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. ολοκληρωμένη και συνολική πρόταση επί του θέματος.

7.- Επιμόρφωση όλων των κλάδων.
Μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ Υπουργού Παιδείας  και Ι.Ε.Π., ώστε σύντομα να ξεκινήσουν Προγράμματα Επιμόρφωσης, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των κλάδων. Την επιμόρφωση θα την αναλάβουν Πανεπιστημιακοί,  ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της σύστασης του, χρονοβόρου, Mητρώου Επιμορφωτών.


Οι Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αθήνα 10/10/2018


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • τηλέφωνο : 2109319091
  • email : popigeorgiou@yahoo.gr

Επισκεψιμότητα

Online από 22/3/2018

002295907
Online 11

Καιρός

Η σελίδα μας στο Facebook

Copyright Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!