• +30 2109319091
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τυφλή Ana Pelaez Narváez εξελέγη μέλος της επιτροπής κατά των διακρίσεων των γυναικών του ΟΗΕ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Ana Peláez

Η Ana Pelaez Narváez 49 ετών, εξελέγη στη Νέα Υόρκη, μέλος της επιτροπής της Σύμβασης για την Εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών των Ηνωμένων Εθνών (επιτροπή CEDAW), για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Ana Pelaez Narváez η οποία είναι τυφλή, είναι η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που έχει πρόσβαση σε αυτό το σώμα των Ηνωμένων Εθνών σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής του, είναι Επίτροπος Ισότητας των ισπανικών επιτροπή αντιπροσώπων των Ατόμων με Αναπηρία (CERMI) και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ιδρύματος CERMI Γυναικών κ.α.

Είναι ένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πιο αδύναμων ατόμων.

Για σχεδόν 20 χρόνια, η Ana Pelaez Narváez έχει συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμετοχή όλων των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία στις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές τους.

Η ίδια δηλώνει:''Οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία θα έχουν φωνή στην επιτροπή cedaw των Ηνωμένων Εθνών''.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • τηλέφωνο : 2109319091
  • email : popigeorgiou@yahoo.gr

Επισκεψιμότητα

Online από 22/3/2018

001170979
Online 21

Καιρός

Η σελίδα μας στο Facebook

Copyright Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!